8 °C

Тъпани и чучела в Кърджали срещу прокурора Ася Петрова

Двайсетина души развяха знамена, издигнаха плакати и чучела на политици и на ЦИК днес в центъра на Кърджали, а агитката беше мощно огласяна от тъпан. По байраците се разбра, че групата е гастролираща от Хасково и е от хората на Слави Бинев, лидер на ГОРД. Протестната акция бе заради назначението на зам.-главния прокурор Ася Петрова за наблюдаващ магистрат на предстоящите избори. Неколцина местни привърженици и областният координатор на структурата също бяха пред паметника на Васил Левски. Мощни уредби огласяха площада, на който по традиция вече се събират протестиращите. Малко преди това беше приключил рехавият протест срещу монополите, в който се включиха не повече от 10-ина познати лица на металурзи.

Главният секретар на ГОРД Слави Георгиев заяви, че подобни протести срещу тенденцията за подмяна и манипулиране на изборния процес ще се състоят в цялата страна. „Всички знаят, че Ася Петрова е креатура на Цветан Цветанов и няма как тази кукла да бъде обективна и безпристрастна, докато кукловодът й е зад нея. ГЕРБ овладя всички структури, партията е работодател на прокурор Петрова. Затова и ние от ГОРД ще открием предизборната си кампания с огромен национален протест в София”, подчерта Георгиев. Така хората му щели да покажат отношението си към служебното правителство и да се чуят гласовете на повече хора. „Именно с протест, защото ние пари за шоу нямаме, нито пък за безумните тарифи на телевизиите. Опитаха се да ни подмамят – социолози, телевизии ни искаха по 200 000 лева на месец, за да ни „класират” на 3-о или 4-о място в проучванията. Вижте и краха на ГЕРБ, употребиха Христо Стоичков по недопустим начин вчера в Арена „Армеец”, коментира Георгиев. Той похвали гражданското си сдружение като първопроходчик на протестите в страната още през септември м.г. срещу монополите и през ноември срещу медийното затъмнение и натиска върху журналисти. Недопустимо е в страна членка на ЕС, в 21-и век да има дела срещу журналисти, подчерта главният секретар.

Помолен да коментира канадския проект за златодобива на Ада тепе до Крумовград, Слави Георгиев изрази тревога за съдбата на родния си град. „За огромно съжаление, на 5 март т.г. Върховният административен съд /ВАС/ даде „зелена улица” за убийствения проект. Решението обаче не е на база правни, юридически, екологични норми, а в разрез с тях. Няма такъв прецедент в света, където концесионерът държи 97,5%, а държавата само 2,5%. Стратегическите суровини навсякъде са минимум 50% в полза на държавата. В Либия и в Ирак бяха 70% за нефта, златото и т.н. Тръгне ли златодобивът на Ада тепе, този край ще изчезне за 6 години! Хвостохранилището ще бъде във вододайната зона на Крумовград, а това е гибел за насажденията и животновъдството. Заради тази опасност бяха и всички протести на местните хора. Учудващо е, че никой в Кърджали не е скочил срещу златодобивната фабрика на „Горубсо”, която е в самия градски център. Зад тези абсурди стоят дебели комисиони”, отсече активният участник в екопротестите в Крумовград.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щастието ни не се състои в това да “ се надяваме”, че все някой и все някога – дано още днес – по някакъв начин – ще ни го поднесе на тепсия. То започва в мислите ни, сега, веднага. И започва винаги с това да уловим мига, в който да вземем недвусмислено решение.
04 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще успеете в намеренията си днес, независимо, че емоциите ви ще са в повече. Отдайте цялото си внимание на това, с което ще се занимавате и ще получите бърза реализация на идеята си. Не предизвиквайте близките си с необмислени приказки и ще запазите добрия тон. Отделете от времето си и за личните си нужди.
04 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следвайте печелившите си идеи, като изчистите програмата си от не дотам важните неща в нея. Имате знанията и опита да ги осъществите, от вас зависи те да са успешни. Романтична среща ще направи вечерта ви специална. Други от вас ще преминат през деня в надпревара с времето, колегите и конкуренцията.
04 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Голяма част от вас днес позволяват на емоциите да властват на тях и като цяло едва ли ще останете особено доволни от делата, които вършите. В определени моменти ще ви се наложи да изчакате, да забавите действията си и ако не го направите, ще загубите добри позиции. Доверете се на човек, на когото държите и не се колебайте да му споделите вълненията си.
04 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможно е да се заемете със задача, която не е влизала в плановете ви. Въпреки това я свършете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор. Предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате. Съвсем скоро ще получите това, към което отдавна се стремите.
04 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приключете с деловите си задачи днес за да имате време и за себе си през почивните дни. Динамичното развитие на важен за вас въпрос е изострило чувствителността ви, за това бъдете внимателни в приказките си. Отнасяйте се с повече внимание и към партньора си. Сега той има особена нужда от вас.
04 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
04 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С поведението си ще провокирате промени, но не бива да се притеснявате. Делата ви ще се подреждат добре. Станете по-гъвкави в преценките си и търсете причините за нещата, които се случват около и с вас. В отлична кондиция сте и моментът е подходящ за нови начинания.
04 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Влагайки старание и хъс ще напреднете в област, която е нова за вас. Опита и знанията ви са факти, които никой не може да пренебрегне, работете за просперитета на всички участници в проекта. Ако ви привлича изкуството ще заситите духовния си глад с посещение на галерия, театър, концерт.
04 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Имате интересни идеи, възможно е голяма част от тях да намерят реално приложение. Изпълнени сте с енергия и добро настроение. Добре свършената работа отпразнувайте вечерта с приятна компания.
04 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се отнесете с внимание към домашните си задачи, давайки си сметка за малкото време, което отделяте за тях. В желанието си да свършите всичко може да се изнервите, но не унивате. Има кой да се погрижи за това денят ви да е интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията му.
04 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
04 дек 2020
Последни новини