ДПС готови да управляват в коалиция

Движението за права и свободи са готови да участват в коалиционно правителство след вота на 12 май. Тази заявка даде лидерът на ДПС Лютви Местан пред dariknews.bg.

Според него избирателите щели да реабилитират коалиционния начин на управление у нас като начин да излезе страната от кризата. 

Местан добави, че единствено неговата партия говори за подобен тип кабинет. Той каза, че това трябва да бъде правителство на широкото съгласие. 

Лидерът на политическата сила заяви, че ДПС е против премахването на плоския данък, както и да бъде запазен Валутния борд. 

Шефът на движението коментира, че следващите управляващи трябва да изпълнят исканията на протестиращите за борба с монополите. Той обаче се обяви против национализацията, за която настояват демонстриращите. 

Според него правителството след вота трябва да може да казва "не" на протестиращите, когато исканията им застрашават членството на страната в ЕС и НАТО. 

Местан определи като неадекватен политическия дебат в страната и добави, че ГЕРБ, БСП и "България на гражданите" са дали заявка за самостоятелно управление на страната. 

Източник: inews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини