Деца рисуваха своето „извънземно братче”, батковците им се готвят за национална олимпиада

12 възпитаници на най-старото училище в Кърджали СОУ „Отец Паисий" рисуваха със спрей върху специално подготвени за това платна на тема „Моето извънземно братче". Това стана в двора на Астрономическата обсерватория „Славей Златев" в Кърджали. За шеста поредна година ръководството на обсерваторията организира подобно ателие „Астрономия".

Платната от тазгодишното издание ще бъдат експонирани в изложба по време третия кръг от Националната олимпиада по астрономия, който ще се проведе в Кърджали от 12 до 14 април по инициатива на МОМН. Домакини ще са СОУ „Отец Паисий" и Астрономическата обсерватория „Славей Златев", съобщи на пресконференция днес директорът й Агоп Узунбохусян.

По думите му в третия кръг на олимпиадата ще участват 80 ученици от 7 до 12 клас от страната, трима от които от Кърджалийска област. Някои от участниците участват в Националния отбор по астрономия на България и са преминали през лятната школа на Астрономическата обсерватория в Кърджали, която се провежда всяка година на курорта „Бели брези" край Ардино, каза още Узубохусян.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини