Кърджалиец в банда за трафик на хероин от Турция за Европа

Организирана престъпна група, занимавала се с трафик на хероин от Турция към Западна Европа, е неутрализирана от служители на ГДБОП, съобщиха от пресцентъра на МВР.Операцията е проведена съвместно с колегите им в Пловдив и Кърджали, със съдействието на служители на ГД "Гранична полиция".На 16 март е направена проверка на лек автомобил на влизането му в България. В специално пригоден тайник в акумулатора на колата били открити 4 пакета с около 2 килограма хероин. Антимафиотите задържали шофьора – Х.Д. на 42 години от Кричим.

На 19 март спецслужителите задържали Ш.А. на 30 години от Кричим и С.Х. на 42 години от Кърджали. У двамата участници от групата били открити около 550 гр. хероин – по първоначални данни внесен от Турция. Малко по-късно последвало залавянето и на организатора – Б.В. на 51 години от Варна, криминално проявен за престъпления, свързани с хазарт и акцизни стоки.

При обиски и претърсвания на различни адреси, собственост и ползвани от задържаните, са иззети множество мобилни телефони с български и чуждестранни сим карти, както и различни суми пари в български левове, турски лири и евро.

Източник: http://novinite.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини