Малките художници от ОДК с призови места в Национален конкурс

Малките художници от Школата по изобразително изкуство към ОДК Кърджали с ръководител Севинч Еминова спечелиха и тази година престижни награди в Националния конкурс за весела детска рисунка “Малките нашенци” -Казанлък. 
Осем годишната Весела Добрикова грабна І място в І категория –специализирани институции и школи, възрастова група 7-10 години с рисунката си „Автопортрет”. На ІІІ място в същата група се класира творбата на десет годишния Толга Айхан Исмаил- „Испанец с папагал”. Весела е ученичка в І клас на СОУ „Отец Паисий”, а Толга е възпитаник на СОУ „Владимир Димитров Майстора”. Отличените ще бъдат наградени на специална церемония в гр. Казанлък на 27 март.
Това признание е поредно за Школа „Палитра” към ОДК Кърджали. През последните няколко години възпитаници на школата винаги са били сред призьорите на конкурса „Малките нашенци”. Тази година школата участва в конкурса със седем рисунки, който се бориха за призовите места със 1500 творби на деца от цялата страна. 
Конкурсът „Малките нашенци” е част от VІІ Национален празник на детските таланти „Чудомириада 2013”. Организира се съвместно с Министерството на образованието, младежта и науката, Община Казанлък, Националния дворец на децата, Фондация „Чудомир”-Казанлък и ОДК „Св. Иван Рилски” гр. Казанлък.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини