Изселник дари нови екипи на „юнаците” от Ардино

За втори път 46-годишният изселник Гюрсел Шентюрк дари нови спортни екипи и топки на представителния футболен отбор на „Юнак” от Ардино. Той е родом от близкото село Ябълковец и през 1991 година се изселва в Турция само с 30 долара джобни пари. В момента е търговец на платове в известния истанбулски квартал „Лалели”. Въпреки, че живее в южната ни съседка, Гюрсел всеки месец посещава родния си край и живо се интересува от развитието на спорта на територията на общината. За четвърта поредна година подпомага финансово и ардинския  ветеран по тенис на маса Юксел Исмаил, за да вземе участие в традиционния Международен турнир по тенис на маса в турския курортен град Тургутрейс, област Бодрум. Дарил е футболни екипи и на аматьорския отбор на Млечино.

„Това е най-малкото нещо, което ние като ардинци можем да направим и го правим последователно. Да създадем условия за младите да спортуват, защото те са бъдещето на Ардино, сподели по телефона от Босфора Гюрсел Шентюрк. Той подчерта още, че ще продължи да подпомага финансово или материално и в бъдеще всички спортни клубове в общината.

Президентът на „Юнак” Джейлян Муталибов заяви, че лично се е обадил на Гюрсел Шентюрк, за да изкаже сърдечните си благодарности от името на състезателите за повторното дарение и за подкрепата, която оказва за развитието на спорта в района. „Ардинци за пореден път доказаха, че живеят с проблемите на своя роден край”, допълни Муталибов.

 Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини