Жълт код е обявен за Кърджали, силен вятър и обилни валежи

Нормализира се обстановката в страната след бурните ветрове, съобщават от пресцентъра на МВР. До 6 ч. тази сутрин служителите на "Пожарна безопасност и защита на населението" са реагирали на 391 сигнала за произшествия, от които 155 пожара и 227 спасителни дейности Вследствие бурните ветрове в страната служителите на "Пожарна безопасност и защита на населението" са се отзовали на 194 сигнала за паднали дървета, клони, надвиснали опасни предмети, скъсани жици и отнесени части от покриви. Най-много са сигналите в Габрово - 50 , Велико Търново - 20, Пловдив - 20, София-област - 17, София- 16, Хасково - 12, Кърджали - 11, Благоевград -8, Ловеч -8.

Жълт код е обявен в 22 области на страната заради силен вятър

Кодът е в сила за областите Видинска, Врачанска, Монтанска, Ловешка, Плевенска, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Шуменска, Разградска, Силистренска, Добричка, Варненска, Бургаска, Ямболска, Хасковска, Старозагорска, Пловдивска, Пазарджишка, Смолянска и Кърджалийска. В последните две области силният вятър ще бъде придружен и от обилни валежи от дъжд.

В страната ще настъпи рязка промяна на времето - ще преминава студен атмосферен фронт, който ще понижи температурите значително.

В петък облачността ще е променлива, над Южна България - по-често значителна. Главно там, а по-късно през деня и в източните райони ще има превалявания от дъжд, които с продължаващото понижение на температурите вечерта и през нощта срещу събота, ще преминават в сняг.

В събота ще духа умерен до силен северозападен вятър
Сутринта в югоизточната половина от страната все още на отделни места ще има слаби валежи, предимно от сняг, но бързо ще спрат.
Над крайните северозападни райони облачността ще се разкъса. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните между 3° и 8°.
В неделя над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време
Облачността бързо ще намалее, а вятърът ще отслабне.
Минималните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски от предишния ден, а дневните ще останат почти без промяна. В понеделник облачността от запад ще се увеличи.
Почти без валежи. Ще духа слаб до умерен южен вятър и дневните температури ще се повиат с няколко градуса.

Източник: vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини