Обучават в езда деца със специални потребности от Димитровград

Терапевтичната езда е едно от направленията в проекта "В хармония със себе си и света"

Занимания по терапевтична езда продължават и тази година в Димитровград по проект "В хармония в себе си и света".

Малчугани със специални образователни потребности от две димитровградски училища- "П.Славейков", "Ал.Константинов" и ЦДГ №1 се запознават с тази интересна дейност в база, намираща се в района на разсадника в Димитровград.

Според специалистите работещи по проекта, ездата се отразява отлично на здравословното състояние на децата със СОП и подобрява уменията им за комуникация.

Терапевтичната езда е метод, при който конете са средство за рехабилитация. При нея децата се научават на различни умения и грижи за конете, търси се лечебния ефект на този вид дейност.

Освен с езда, малчутаните от различни димитровградски градини и училища са ангажирани в проекта с музика, изобразително и театрално изкуство, приложни дисциплини и спорт.

Той е реализиран от Общината и финансиран от Европейския социален фонд, и цели да подпомагне образователния процес в учебните заведения.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    баи ТАНАС И АС
    0 -3
    17:39, 14 мар 2013
    Уважаемия господин трябва немедлено да заслабне,защото много добре севижда как докъто обязди заслабналото добиче на заслабналото конче му се отвори с в и н к т е р а.
Последни новини