Рязко намаляха туристите на Перперикон, чакат свиване на парите за разкопки

Перперикон

Разко е намалял броят на туристите от страната , които посещават скалния град на траките Перперикон в сравнение с началото на миналата година. Около 75 % по-малко посетители отчитат частните екскурзоводи, които основно водят групите идващи от вътрешността. Според тях след новогодишните празници потока от организирани туристи секнал. Няма и един автобус с гости, който да е пристигнал на най-популярния археологически обект в България.

Според екскурзоводи основната причина е липсата на значими археологически открития през последните години,които да поддържат жив интересът към скалния град. Те се опасяват, че заради политическата и икономическата криза в страната предвидените мащабни археологически проучвания за тази година няма да се състоят. Очакват орязване на средствата.

Ще припомним,че кметът на Кърджали Хасан Азис върна на правителството чек без покритие на стойност един милион лева, който общината получи заради престижна национална класация на вестник “Стандарт” за едно от чудесата в България. Парите щяха да се използват за социализация на обекта. В момента скалният град не е обезопасен и там често се случват злополуки. Туристи падат,чупят крайници и създават работа на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ив
    Иван_1363206215
    0 0
    22:23, 13 мар 2013
    Кои са тези екскурзоводи г-н Кулов, защото това което сте написал не отговаря на истината? Бъдете коректен журналист, ако претендирате, че медията ви не е жълка, назовете имената на екскурзоводите, така е коректно, да видим те екскурзоводи ли са или само се имат за такива
Последни новини