Кърджалийки пропищяха по 8 март, мургава бригада от Димитровград обира наред

Кърджалийки пропищяха по 8 март заради нагли обири. Много дами се простиха с портмонетата си по време на пазаруване в скъпи магазини на града. Сумите са различни-от няколко десетки до няколко стотин лева. Има плячка и в долари и евро.

Набезите са извършвани от ромска гастролираща бригада от Димитровград. Циганките са майка,дъщеря и тяхна роднина. Придружава ги и малко момченце. Схемата на обирите е проста. Дебнат около банкоматите и гледат кой тегли пари. След това проследяват жертвата до магазин, в който тя пазарува подаръци. Най-често това са магазини за дрехи. Влизат вътре и се пръскат в различни краища на магазина, като вдигат невъобразим шум и се правят,че оглеждат стоката. Отвличат вниманието на продавачката и на клиентката. Двадесетгодишна циганка пребърква чантата на жертвата и отмъква портмонето. Веднага бригадата се изнася от магазина. От първия банкомат светкавично се теглят пари с плячкосаните дебитни или кредитни карти. Документи се изхвърлят,запазват се само пари и карти. Циганките са добре облечени и белосани и не правят впечатление на продавачките и клиентките.

Само вчера сутринта до 10 часа са пропищяли пет клиентки на ДСК, за това,че са им откраднати дебитните карти и от тях е теглено пряко волята им. Три магазинерки са сигнализирали за това, че купувачки са станали жертва на кражби.

  М.К. е една от жертвите на наглите димитровградчанки. От портмонето и те измъкват 460 лева. От една от дебитните и карти теглят още 400 лева. Тя е била набелязана за жертва при тегленето на пари от банкомат.

  За късмет на обраните полицаите от Районното управление на МВР в Кърджали действат светкавично и успяват да  задържат циганките с плячката. Така жертвите ще имат възможността да си получат парите, а наглите гастрольорки да понесат справедливо наказание.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини