Женско дружество на ДПС бе учредено в Ардино

Женско дружество към ДПС – Ардино, бе учредено в петък в заседателната зала на общината. То ще се ръководи от 13-членен управителен съвет с председател Зюлфие Ибрямова. На срещата, която премина при изключително голям интерес, присъстваха председателят на Общинския съвет на ДПС в Ардино Изет Шабан, кметът Ресми Мурад и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.
Ардинското женско дружество към ДПС ще има задачата да създаде условия за по-активното участие на дамите в обществено-политическия живот на територията на общината.

По повод събитието бе получено и поздравителен адрес от Областния съвет на ДПС. „Мили ардински дами, бъдете сигурни и уверени, че сте в правилната посока, защото съвременната жена има уверението да е обединител на различията, тя е носител на духа на ново време, белязано от европейското измерение”, се казва в него.

Председателят на общинския съвет на ДПС в Ардино Изет Шабан поздрави жените за инициативата и изрази надеждата си за качествена съвместна работа. Той отбеляза, че новосъздадената организация ще даде възможност на представителките на нежния пол както на представителност, така и на изразяване на позиции и равноправно участие в решаването на делата.

Кметът Ресми Мурад подчерта, че чрез организацията жените винаги ще имат възможност да изразяват своето виждане. „Ще бъдете по-активни, и ние ще се вслушваме повече във вашите идеи, за да подобрим услугите си към ардинското общество”, каза още Ресми Мурад.

От своя страна новоизбраната председателка  на женското дружество ДПС-Ардино Зюлфие Ибрямова заяви, че е изключително щастлива от факта, че дамите отново проявяват своята активност, този път в обществено-политическия живот. „Предполагам, че всеки би се съгласил, че в община Ардино работят повече жени, като голяма част от тях се грижат сами за децата си, тъй като мъжете им са принудени да работят далеч от тях. Също така жените от Ардино пеят, танцуват, спортуват и т.н. Според мен беше настъпил момента да бъдем по-активни и в политиката. Като казвам политиката имам предвид провеждане на политиката на Движението за права и свободи – партията, която в максимална степен гарантира правата и свободите на всички хора”, каза Ибрямова. Тя благодари на всички за подкрепата и доверието и заяви, че има молбата, да не я приемат толкова като ръководител, а като лице, което ще се бори за реализиране на бъдещите съвместни идеи, разбира се с подкрепата на общинското ръководство на партията.

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини