17-годишен убиец отказа да обжалва присъдата си и влиза в затвора

17-годишният Борислав Богданов, осъден на 7 години и 4 месеца за убийството на Цветан Цанов, е оттеглил въззивната жалба срещу присъдата на първоинстанцоионния съд. Това стана ясно по време на първото заседание, което се оказа и последно в Софийския апелативен съд. Това означава, че присъдата влиза в сила.

Припомняме, на 23 август 2011 г. Борислав Богданов - тогава 16-годишен, уби по особено жесток начин 12-годишния Цветан Цанов.
Убийството е извършено на трамвайното депо на бул. „Ботевградско шосе", а за мотив на престъплението е представена счупена саксия с марихуана. През ноември миналата година състав на Софийски градски съд осъди Борислав на 7 години и 4 месеца затвор.

Адвокатът на опечаленото семейства Надежда Ковачка обясни, че чисто процедурно присъдата е влязла в сила. Следва съдът да изпрати документите за изпълнение на Софийска градска прокуратура, която от своя страна да ги препрати на съответното Районно управление полиция (РУП).

Ковачка коментира, че не е изненадата от това решение на подсъдимия. „Не мога да гадая защо го е направил, но мисля, че адвокатите му са видели, че е обществено опасно този човек да се мотае на свобода по улиците и че е по-добре да влезе в затвора", посочи тя и припомни, че само преди няколко дни бащата Иван Цанов се срещна очи в очи с убиеца на детето си по време на един от протестите близо до паметника Васил Левски.

„Недопустимо е подсъдимия, който трябва да ходи на училище, всъщност да е сред лумпените на паметника Васил Левски и да предизвика по този начин чувствата на бащата", категорична бе адвокат Ковачка. Освен това от думите й стана ясно, че след като Борислав Богданов е пуснат от ареста преди няколко месеца, той на два пъти е ходил в училището, където учат двете по-малки деца на почерненото семейство и по този начин ги е стресирал. Тя отбеляза, че делото за убийството на Цветан е демонстрирало несъвършенствата на българското законодателство.

По делото има събрани доказателства за извършени от подсъдимия други престъпления, а именно - че е отглеждал и продавал марихуана. Прокуратурата обаче не е предприела действия за тяхното разследване, възмути се още адвокатката.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини