Арестуваха Юксел Кадриев за 9 часа, карал пил

Тв водещият Юксел Кадриев изкара 9 часа в ареста на Първо РПУ в София, след като бе арестуван в ранни зори вчера пиян зад волана. Дрегерът показал 1,59 промила, а кръвната му проба все още не е дала резултат.

Около 4,25 ч вчера Кадриев тръгнал да излиза с колата на задна скорост от паркинга на площада пред Народното събрание и при маневрата блъснал такси.

"Сам се обадих на 112. Докато полицията дойде, шофьорът на таксито и колегите му, които ни бяха наобиколили, си тръгнаха", разказа Кадриев.

Полицаите го арестували за 24 часа, след което го завели в районното, където го държали 9 часа - до 13,30 ч. "През цялото време стоях на пейката в коридора. Не бях окован, но седях до хора с белезници", обясни водещият.

Той седнал в колата, след като пил, и потеглил много бавно. "Излизах от паркинга и карах с 5 км в час."

Затова и ударът не причинил големи щети по колите. Автомобилът на Кадриев е с огъната задна броня, а таксито - със счупен преден десен фар и откачена предна броня вдясно.

Когато полицаите пристигнали на местопроизшествието, там бил останал само един шофьор на такси, присъствал на събитието. Те го разпитали, след което разговаряли с Кадриев, взели му проба с дрегер и го отвели в районното.

"Каквито и причини да имам, те изобщо не ме оправдават. Никога досега не съм си позволявал да пия, след което да карам. Но снощи (миналата вечер - б.а.) си позволих и ето какво се случи. Ужасно много съжалявам", каза Кадриев.

Той поиска чрез "24 часа" да се извини на милионите зрители на Би Ти Ви, както и на читателите на вестника. "Ако някой реши да кара пил, да се сети за мен. Аз съм пример за недобросъвестно гражданско поведение", каза Кадриев два часа преди да се яви на екрана на Би Ти Ви като водещ на централната емисия новини.

Той сам окачестви постъпката си като грозна и нередна. "Инцидентът е лек, но това не го омаловажава. Готов съм да понеса цялата строгост на закона." Всъщност законът предвижда наказателна отговорност лишаване от свобода до 1 година за шофиране на автомобил със стойности на алкохола в кръвта над 1,2 промила. Според експерти обаче едва ли ще се стигне до такова тежко наказание, защото това е първо подобно нарушение на тв водещия. Освен това се очаква да стане готова и кръвната проба, която ще отчете реалните параметри на алкохол в кръвта. Според Закона за движение по пътищата при каране на автомобил с алкохол в кръвта от 0,5 до 1,2 промила наказанието е глоба до 1000 лв. и отнемане на книжката до една година.

Източник: 24часа

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини