Вазовци в Сицилия по проект

Вазовци посетиха Сицилия по проект

Италианският град Рагуза, посетиха в края на февруари възпитаници на ПМГ “Ив.Вазов” в Димитровград. Домакин на димитровградчани бе училище LICEO SCIENTIFICO , което е партньор на ПМГ по проект “Коменски”-Многостранно училищно партньортство на тема: ” Неравенството между половете”.

 “Биологични разлики между половете” бе надсловът на разработката, която трябваше да подготвят възпитаниците на гимназията. Проучванията бяха представени под формата на презентации пред останалите партньори, а след това работната среща продължи с дискусия по темата и подготовка за следващите съвместни дейности.

Сред участниците в проекта в Сицилия бяха  десетокласничките Николина Георгиева, Дарина Попова и Мина Гочева и ръководителите на проекта  Деница Ненчева, Илияна Славова и  Валентина Делчева. Учениците прекараха една незабравима седмица в семействата на своите нови италиански приятели, запознаха се с бита и съвременния начин на живот в Италия.

Забележителностите в и около Рагуза е разгледала димитровградската група, сред тях музеят на маслиненото олио,  музеят на свободата, замъка Донафyгата, старинните останки от гръцки амфитеатър  и редица други атракции, които привличат туристи от цял свят.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини