Гражданско движение “Днес”подкрепи медиците в Кърджали

Димитър Илчев

Гражданско движение “Днес”разпространи декларация, в която подкрепя справедливите искания на лекарите в България, насочени срещу опитите за орязване на средствата за здравеопазване. Твърдо сме зад медиците в Кърджали, които протестират символично, каза за Кърджали бг вести Димитър Илчев,лидер на “Днес” в столицата на Източните Родопи”. Публикуваме декларацията дословно:

Гражданско движение „Днес“: Парите на хората да се харчат за тяхното здраве!

Днес“ подкрепя и се присъединява към справедливите искания на българските лекари на 28 февруари от 16.00 ч пред здравните каси в цялата страна за спасяване на системата на здравеопазване у нас в лицето на болничната и доболничната помощ!



Обръщаме се към всички български граждани да подкрепим своите лекари, които в последните години бяха унижавани, обиждани и на практика лишени от възможността да упражняват достойно благородната си професия.

В момента средствата за диагностика, консултации и лечение са намалени с около 20% при личните лекари и специалистите, а при болниците от 25-30% в София и до 10-20% в различните области на страната. Това реално води до невъзможност лекарите да работят през м. март, тъй като вече са изчерпани направленията за изследвания и консултации, а в болниците средствата по някои клинични пътеки - също.

Важно е днес да се обединим в подкрепа на лекарите, защото те се борят не за заплати, а за това нашите пари да се използват за нашето здраве!

Важно е днес да подкрепим усилията на лекарите в борбата им срещу НЗОК и Министерство на здравеопазването и в усилията им да върнат средствата от здравни осигуровки, които всички ние плащаме в системата на здравеопазването.

Ние настояваме, заедно с нашите лекари, парите ни да се дават за нашето здраве, а не да стоят в някакви неясни сметки за неясни цели!

Ние настояваме, НЗОК и Министерство на здравеопазването да възстановят методиките и действащите правила от 2012 г., които гарантират нормална работа на лекарите в болничната и доболничната помощ.

Настояваме за оставката на д-р Пламен Цеков като председател на НЗОК, ако продължава да отказва да работи в интерес на лекарите и пациентите.

Гражданско движение „Днес“ приема всяко друго решение, различно от пълно удовлетворяване на исканията на лекарите, за престъпление спрямо българския народ!

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини