Най-после слънчево

Още преди обяд от север на юг валежите ще спрат, облачността ще продължи да се разкъсва и над много райони през втората половина от деня ще намалее до слънчево, съобщиха от НИМХ.

Северният вятър в източните райони до вечерта ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 3° и 2°, на отделни места в Добруджа и Лудогорието до минус 5°, в София минус 1°. Максималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в София около 5°.

Над планините значителната облачност ще се разкъсва и намалява, най-късно - към края на деня - над планините от Южна България. На отделни места там все още ще превалява слаб сняг. Силният североизточен вятър ще отслабне и привечер ще се ориентира от северозапад.

По Черноморието от север на юг облачността ще се разкъса и намалее. В сутрешните часове в най-южните райони все още ще превалява дъжд, за кратко, примесен със сняг. Все още ще бъде ветровито с умерен и временно до силен северен вятър, който до края на деня ще отслабне и ще се ориентира от северозапад.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини