28 000 румънци и 3000 българи арестувани в Лондон за 5 години

Около 28 000 румънци са били арестувани за последните пет години в Лондон за извършени престъпления, сред които 10 за убийство и 140 за изнасилване, показва нова статистика на Скотланд ярд, предаде БНР.

България е доста назад в списъка с 2 887 арестувани, двама от които за убийство и 22-ма за изнасилване, но данните са тревожно напомняне, според британските медии, какво може да очаква Острова от 1 януари, когато падат ограниченията за работа за българи и румънци.

Данните, публикувани въз основа на закона за свободата на информацията, наливат допълнително масло в огъня на дебата за имиграцията, като се има предвид очакваната вълна от румънци и българи от следващата година.

Оказа се, че един на всеки трима румънци извършил някакво престъпление, а по данни от миналата година 625 румънци се намират в затвора. Румънците са изпреварили единствено поляците, но това не е изненадващо, като се има предвид колко голяма е полската общност във Великобритания. Челната тройка се допълва от литовците. Следват нигерийците и индийците. 

България всъщност се нарежда след страни като Ямайка, Ирландия, Сомалия, Португалия и Пакистан. Дори Франция с близо 8 000 арестувани е далеч пред България. Това, разбира се, не е точен критерий, тъй като българската общност съвсем не е сред най-многобройните в Обединеното кралство.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини