Посрещаме пред паметника на Васил Левски туристки от цялата страна

Община Кърджали е домакин на 53-тия Национален туристически поход  на жените – туристки, организиран от Българска федерация по туризъм, Община Кърджали и Туристическо дружество – „Кърджали”, който ще се проведе от 28.02 до 04.03. 2013 г.

 250 жени - туристки от цяла България ще вземат участие  в организираното мероприятие. В  чест на Националния празник 3- ти март и  8-ми март - Международен ден на жената, участничките в похода ще посетят Археологически комплекс Перперикон, „Татул” , Дяволския мост, ще направят преход до  местността  „Дамбала” и „Орловите скали”. Участничките в похода  ще изразят своята солидарност с жените  от цял свят в борбата за мир, социален прогрес и демокрация и ще участват в шествието и програмата на Община Кърджали за 3-ти март.

     Проявата е І – ва категория на трудност и има за цел да въздейства благотворно върху здравето на участничките в похода, да придобият навици за природосъобразен начин на живот, да популяризират туризма сред жените, като начин на активен отдих и покриване изискванията по НСК за разрядите по туризма.

   Официалното посрещане на жените туристки ще се състои на 28.02.2013г. от 12.30ч.на паметника на „Васил Левски”.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини