Цвета Караянчева вини Кърджали бг вести в клевета

Цвета Караянчева

Народната представителка от ГЕРБ и лидер на партията в областта Цвета Караянчева обвини в клевета Кърджали бг вести.Според нея в статията “ГЕРБ обещава предизборно да опрости сметките за вода на ромите в Кърджали” са публикувани клеветнически твърдения.Депутатката разпространи писмо във Фейсбук вместо да се ползва от правото си на отговор.Винаги сме давали възможност на засегнатата страна да публикува в сайта своята позиция.Това направихме и с г-жа Караянчева,но тя си изключи телефона.

От своето съществуване до сега в период от две години и половина сайтът Кърджали бг вести редовно пише за проблемите на кв.”Боровец”.Преди месец отново посетихме квартала и написахме остра статия за проблемите им, която бе насочена срещу политиката на общината. За разлика от г- жа Караянчева, кметът Хасан Азис не ме обвини в облъчване с клевети, а просто се срещна с хората от махалата. С риск да се повторя ще кажа ,че два пъти звъних на пиарката на г-жа Караянчева за да поискам официална информация за провежданите мероприятия в кв.”Боровец” и хотел “Арпезос”.Същия опит са направили и други колеги. Бе ни обяснено ,че такива срещи не се предвиждат. Това ни накара да търсим неофициални източници на информация.Единият е участник в срещата в кв.”Боровец”.

Няма да крия, че в началото на своя мандат при такива публикации госпожа Караянчева откровено ми търсеше сметка по телефона. Сега се оповава на социалната мрежа Фейсбук. Тъй като неколкократно сме я канили да публикова своето мнение в нашия сайт си позволяваме да цитираме дословно нейната публикация по мой адрес на страниците на Кърджали бг вести:

Георги Кулов


Електронното издание “Кърджали бг вести” в лицето на журналиста Георги Кулов си позволи да облъчи медийното пространство с клеветнически твърдения за конспиративни срещи и предизборни лъжеобещания на ПП ГЕРБ в квартал „Боровец”.Това е поредната несръчно скроена и зле ушита публикация на г-н Кулов, която се позовава на информация, подадена от трети лица, не почива на истината и не си прави труда да я търси. Бях в махала „Боровец” по покана на нейните жители във връзка с проблеми във водоснабдяването и не смятам да бия барабана за това, че се опитвам да помогна /не за първи път/ на хора, чиито елементарни човешки потребности стоят нерешени с години.
На принципа на концентричните кръгове, образувани от камъка, хвърлен във водата, публикацията в „Кърджали бг вести” лековерно бе поствана на интернет-страниците на дузина национални ежедневници и електронни издания и доби популярност, обяснима единствено с нездравия интерес, който предизвиква съчетанието от думите „избори” и „роми”. Категорично заявявам, че не продавам работни места и не опрощавам сметки за ток и вода. Не организирам тайни срещи с хората и отговарям с лицето и името си за всяка казана от мен дума, за разлика от г-н Георги Кулов, който предпочита да си служи не с факти, а със слухове, които изопачава по свой вкус и които обикновено стигат до ушите му от кухнята на политическия му покровител ДПС. Не бих си позволила да коментирам произведения от него пасквил, ако това се случваше за първи път. За жалост, говорим не за частен случай, а за системно фабрикуване на сценарии в стил „Джон льо Каре” на гърба на моя милост и на ПП ГЕРБ.
Без да си присвоявам правото на ментор, съветвам националните медии, които копи-пействат статии на г-н Кулов да проверяват достоверността на неговите публикации. Инак ще предизвикат омерзение в обществения мир, съизмеримо с незачитане и тотално отричане на журналистическата професия и достойнството на онези, които я упражняват.

Цвета Караянчева

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини