Протестиращи в Кърджали поискаха оставката на Таушанова

Димитър Илчев

Областният управител на Кърджали Иванка Таушанова трябва да подаде оставка. Това поискаха от гражданското движение „Днес” в Кърджали по време на вчерашният протест в областния град. За Кърджали бг вести председателят на организацията Димитър Илчев се аргументира, че Таушанова е част от политическото представителство на ГЕРБ , партията която загуби представителството си в централната изпълнителна власт. За да сме сигурни,че областните управители по места, които продължават да защитават позициите на ГЕРБ, няма да повлияят на изборния процес, те трябва също да се оттеглят от постовете си,смята Илчев.

Няма нищо котастрофално от това, ако областните управители на ГЕРБ бъдат заменени с временни. Това е от компетенцията на служебния кабинет, който очакваме да поеме властта до изборите,коментира пред журналисти областният лидер на ГЕРБ Цвета Караянчева.

Местният председател на БСП Милко Багдасаров не иска отстраняването на Таушанова. Тя ни върши чудесна работа като ни прави пиар. С нея по-лесно ще спечелим изборите, смята социалистът.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини