Славейковци раздадоха награди „Даскеер” за дванадесети път

За дванадесети пореден път учениците от СОУ „Петко Рачов Славейков” раздадоха наградите „Даскеер” за учители. Забавната церемония по връчване на годишните награди организира Ученическият парламент. Тържеството по традиция се провежда в края на месец февруари. И тази година връчването на наградите „Даскеер 2013” съхрани традиционните елементи – учители получават награди по учебни и специални категории. По традиция бяха отличени и най-добрите ученици от 12 клас по предмети. Баланса между традицията и новостите осигурява обстоятелството, че всяка година организаторите се менят и това допринася за специфичния колорит на отделните тържества.

И този път залата на Дома на културата се изпълни до краен предел от многобройните желаещи да присъстват на уникалното събитие. Постъпленията от билетите по 1 лев тази година ще бъдат дарени на дом „Майка и дете” и старчески дом.

Церемонията стартира с националния химн и стихотворението “Аз съм българче“, изпълнено от Аглая, Александър, Теодора и Неслихан от 1г клас. След това водещите Нарин  и Дениз поеха управлението. Няма да крия, че и на мен ми е много приятно да се въплътя в ролята на водещ тази вечер, а особено, когато редом с мен ще води тази очарователна, интелигентна, млада дама – аплодисменти за Нарин! – И аз искам да вметна, че напълно споделям вълнението и радостта на моята сценична половинка – харизматичния Дениз! От старта на двамата струеше стил.

Ние сме късметлии, че нашето училище не е кое да е – а именно СОУ „Петко Рачов Славейков” – мястото, където учителят не е само учител, а и приятел на своите ученици – огласиха водещите. Скъпи учители, ние ценим Вашето благородно призвание и искрено Ви се възхищаваме за търпението, вдъхновението и упоритостта, с които всеки ден влизате в класните стаи.

Нека дадем думата на главата на това огромно и сплотено семейство, което сме ние, нашият директор – г-н Милко Багдасаров! Вие сте уникални, гордея се с вас, обърна се директорът към учениците.

Процедурата по връчването на дългия списък награди бе умело разчупена с песни, танци и весели сценки в изпълнение на ученици от всички класове на най-голямото училище. Отново се потвърди огромният потенциал на „Славейков” във всички области.

Награди – плакет със златни букви - в отделните категории получиха Елена Желязкова, начален учител, Елена Коченджиева – математика, Севги Али – английски език, Венелин Башев – география и икономика, Димитрина Банева – биология, Георги Шишков – изобразително изкуство, Димитър Димитров – физическо възпитание и спорт, Антония Маровска – български език и литература, Георги Кючуков – история. Освен по учебни предмети бяха раздадени и специални „Даскеери”: Най-деен учител - Димитър Димов, който тази година е учителят в помощ на УП, Антон Димитров – най-секси учител, Петранка Маврудиева – учител за пример, Яна Лаплева – любим учител, Нешка Шопова – специалната грамотата на УП – за цялостен принос в изминалата година към ученическото самоуправление.

По традиция отличия получават по отделните предмети и най-добрите абитуриенти, номинирани от учителите: Сибел Садула – български език и литература, Любляна Димитрова – английски език, Недялка Стоева – испански език, Александър Шопов – информационни технологии, Гюлбеяз Ахмед – математика, Керим Мюмюн – физика и астрономия, Бахар Хайрула - география и икономика, Даяна Соколова – биология и здравно образование, Даниел Иванов – химия и опазване на околната среда, Ивелина Димова – философия, Иван Радоев - физическа култура и спорт и по история - Стилиян Младенов и Гюлбеяз Ахмед. И финално – заслуги към училището грамота за бившия председател на УП Ралица  Арнаудова.

В началото на програмата беше включено стихотворението "Татковина" на патрона Петко Рачов Славейков, което рецитира Ивелина Филипова от 4б клас член на клуб „Вдъхновение” с ръководител Божидара Ангелова. По-нататък последва микс от латино танци в изпълнение на Самуил Карачомаков и Мануела Стефанова от Обединен детски комплекс. Децата от 5 клас с ръководител Кирил Кирев изпълниха песента от прочутия български сериал Революзия Z – „Аз искам”.

Един малък поет, Стилян Моллов, от 4е клас, изпълни авторското си стихотворение "Моят град". Последва ансамбъл „Родопея”, които изпълни танците „България” и „Ежово хоро”. Теодора и Елеонора от 8б с ръководител Катя Кирчева – огласиха с песента си залата.

И отново дойде време за танци - ансамбъл „Мистерия” с ръководител Димитър Кондиков, с изпълненията на танците „Настроение” и „Радецки марш”. А групата петокласници с ръководител на Кирил Кирев изпълни “Казано честно“. Последва детска фолклорна група “Месечина от второкласници. “Затрогващо за учителите прозвуча изпълнението на Веселина Чалъкова - песента “Учителко любима“.

Серия забавни скечове се вклини между песните и наградите и внесе незабравим колорит в тържеството. Залата често се тресеше от смях.

Накрая дойде ред и на церемонията по предаване на медалиона на властта – досегашната председателка на Ученическия парламент Ралица Арнаудова връчи ценния символ на новия лидер Клаудия Аладжова.

Както подобава, имаше и страхотна торта. Пред нейните светлини всички изпълниха химна на училището – “Шампиони“. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини