Делегация от Ардино посети Бурса

На среща с генералния директор на "Дурмазлар холдинг" Юсеин Дурмаз

В края на миналата седмица делегация от община Ардино начело с кмета Ресми Мурад взе участие в 15-та годишна „Вечер на ардинци” в Бурса. Визитата беше по покана на ръководството на Сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер” (ардинци) в Бурса.

Празничната вечер, провела се в петзвездния хотел „Хилтън”, чийто собственик е с ардински корен, е събрала на едно място над 700 ардинци. На нея са присъствали министри, депутати и кметове от Бурса, както и много бизнесмени с ардински корени, изселили се между 50-те и 90-те години на миналия век.

По време на своята визита Ресми Мурад, заедно с председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете Неджми Ходжов, Изет Шабан и Наско Кичуков и общински съветници от местния парламент, проведоха поредица делови срещи със земляци-изселници, бизнесмени и политици за взаимно сътрудничество в областта на културата, образованието и спорта.

„Имахме среща с кметовете на Голямата Община Бурса Реджеб Алтепе и на побратимената община Нилюфер Мустафа Бозбей, така също с Ерджан Юзел – главен секретар на Голяма Община Бурса и председател на Изпълнителния съвет на Платформата на общинските секретари в Турция”, каза Ресми Мурад. Групата е посетила заводите на „Дурмазлар Холдинг”, основан от покойния Али Дурмаз с корени от с. Песнопой, произвеждащи трамваи, вагони и много други машини за тежката индустрия. На среща с генералния директор на холдинга Юсеин Дурмаз, кметът му е подарил картина с родопски сюжети.

„Проведохме ползотворен разговор и с Айдън Йълмаз, един от най-успешните ардински бизнесмени в Бурса, който вече може би конкурира и на фамилията Дурмазлар”, допълни Ресми Мурад.

Гюнер ШЮКРИ

Кметът Ресми Мурад на среща с Ерджан Юзел – главен секретар на Голяма Община Бурса
Ардинската делегация беше приета от кмета на побратимената община Нилюфер Мустафа Бозбей
Кметът Ресми Мурад подари картина с родопски сюжети на Юсеин Дурмаз, генерален директор на "Дурмазлар холдинг"
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини