Кметът:Санирайте!Ще помагаме!

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис започна разяснителната си обиколка в кърджалийския квартал "Възрожденци" за санирането на жилища с европейски пари. На инициираната от градоначалника първа среща с граждани , която се проведе в петък с живущите от блок 24, присъстваха експерти от Областен Информационен Център и проектният мениджър за Южен централен район Даниел Делчев.

Кметът обеща на кърджалийци пълно съдействие при реализирането на проекта "Енергийното обновяване на българските домове".

Както е известно, при постигане на съгласие между живущи в даден вход или блок за саниране на съответната сграда, държавата поема 50% от разходите. Собствениците на апартаментите пък трябва да бъдат регистрирани по реда на Закона за управление на етажната собственост в съответната Общинска администрация.

"Общината поема ангажимент да осигури съдействие за изготвяне на проекта и входирането му в Регионалното министерство. Собствениците, които обмислят да санират жилищата си, няма да плащат нито лев преди обявяването на стойността на проекта", обясни градоначалникът.

Той изтъкна, че разходите за саниране на общински жилища се посрещат изцяло от местната власт.

"Нека заедно променим облика на Кърджали. За мен външният вид на всеки един блок е толкова важен, колкото и изгледа на парковете в града", прикани Хасан Азис.

Проектният мениджър Даниел Делчев пък добави, че до момента в Кърджали са санирани 3 сгради с пари от европейската програма.

Обновяването на жилищата включва енергийно възстановяване, топлоизолация, хидроизолация, смяна на прозорци и възстановяване на покривната конструкция.Това съобщиха от пресслужбата на областна администрация.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини