Служителка на психолаборатория прибирала рушвети, отнася условна присъда

    Окръжният съд в Кърджали осъди на 6 месеца условно при три годишен изпитателен срок  кърджалийката К.П.С. за това,че се е облагодетелства при проверка на психотестове. Съгражданката ни, която е с висше образование,разведена, неосъждана в периода от 15 март до 5 април 2012 г. се е облажила с няколко стотарки за да нагласи психотестовете в медико-психологическата лаборатория, в която работила. Според определението на магистратите тя е получила облаги за извършената от нея работа –провеждане на психологически изследвания за психологическа годност. В  края на март и началото на април миналата година тя е взела от Н.С.Е.-25 лева, от М.А.Н.-300 лева и от Д.О.К.-50 лева.

 Като веществени доказателства са иззети компютър, папка с протоколи за психологическа годност , 100 комплекта тестове за психологически изследвания.

Освен условната присъда тя отнася и  120 лева глоба.

Наказанието се налага по чл.225б от Наказателния кодекс, според който, ако някой за извършена работа или оказана услуга получи имотна облага , която не му се следва се лишава от свобода до 2 години и се глобява от 100 до 300 лева.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини