Избраха заместниците на Лютви Местан

На днешното заседание на ДПС бе избран новият състав на Централното оперативно бюро и на заместници на председателя Лютви Местан. А те са Фелиз Хюсменова, Христо Бисеров, Рушен Риза и Алиосман Имамов. Мустафа Карадая е организационен секретар. Всички те са избрани при различни критерии, като е спазен балансът на етнически и религиозен принцип. Като новите имена са Исмаил Исмаилов, които е бил съкилийник на Ахмед Доган, един човек пострадал от режима, също Четин Казак, както и председател на младежкото ДПС Илхан Кючук, предаде репортер на novini.bg.

Лютвин Местан каза, че основната политическа задача е свалянето на ГЕРБ от власт и реализиране на демократично правителство. "ДПС ще бъде един от основните фактори за връщане на демокрацията. Ние нямаме намерение да си служим с методите на ГЕРБ и да притискаме хората, да ги заплашваме с уволнение, за да гласуват за нас. В родопските населени места това е честа практика. Управлението на ГЕРБ е провал. Те самите трябва да бъдат политически романтици, за да си вярват, че ще спечелят изборите", каза още лидерът на ДПС. Местан е убеден, че следващото правителство ще се състои от коалиция, която ще оцени управлението на ГЕРБ като недемократично.

Дори да не е на ръководен пост Ахмед Доган ще остане верен на ДПС. ГЕРБ е политическа сила, която е попаднала в забвение, както в страната, така и в Европа, допълни Местан.

Източник: novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини