Заведоха дела за 22 млн. лв. срещу ОЦК-Кърджали

Кредитори са завели съдебни дела срещу ОЦК-Кърджали за суми на стойност над 22 млн. лв., става ясно от документи, публикувани от Българската фондова борса. Общо към края на септември по баланса на компанията има текущи задължения за 53,2 млн. лв.
В сумата по съдебните дела влизат съдебни, административни и арбитражни производства за по-големите задължения, както и претенциите на работниците и служителите за неизплатени заплати. Заради просрочени плащания наскоро се разбра, че двама кредитори са поискали откриване на производство по несъстоятелност.
С най-големи предявени вземания към края на септември е Първа инвестиционна банка (ПИБ), която има два иска за общо 15,7 млн. лв. През лятото на миналата година от финансовата институция казаха, че компанията, чийто мажоритарен собственик е "Интертръст холдинг" на Валентин Захариев, им дължи 54 млн. лева.
Другите по-големи вземания, за които има висящи производства, са на лизингови компании, показват документите. "Скания" има да получава над 1 млн. лв. от ОЦК, а "Интерлийз" е предявила иск за близо 2,6 млн. лв. За неиздължени заплати има заведени 900 дела от работници и служители на обща сума 2,3 млн. лева.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини