Ремзи Осман напуска ДПС с гръм и трясък

Депутатът от ДПС Ремзи Осман напуска партията със скандал. Народният представител, който е в парламента вече 23-та година, ще се присъедини към партията на отцепниците Касим Дал и Корман Исмаилов "Свобода и достойнство". Осман обаче е решил да си тръгне с шумен скандал, като направи опит да разцепи партията и да привлече няколко общински председатели към формацията на Дал и Исмаилов. В замяна двамата му гарантирали първо място в листата им за парламентарните избори в Кърджали (и евентуално Хасково).

За първото заседание на Централния съвет на партията след инфарктната Осма национална конференция, Ремзи Осман е подготвил реч, в която пряко ще атакува почетния председател Ахмед Доган и наследника му Лютви Местан, научи МИГNews от отлично информирани източници от "Стамболийски" 45. В речта си пред партийния форум на 8 февруари, той ще нападне Доган, като го обяви за основния виновник за днешното състояние на партията, политическата й изолация и намаляващата й тежест в политическия живот на страната. Депутатът щял да припомни и агентурното на ДПС – шефа, което стана обществено достояние след разсекретяване на документите от Комисията по досиетата.

Осман планирал атака и срещу новия председател на партията Лютви Местан, който също бе обявен за сътрудник на Държавна сигурност под псевдонима "Павел". Според замисъла му, на делегатите трябвало да бъде внушено, че в партията нищо нямало да се промени, тъй като на практика агент "Сава" предал властта на агент "Павел" - теза, която Касим Дал повтори няколко пъти в интервюта за вестници и телевизии през последните 2 седмици.

От години Ремзи Осман е в обтегнати отношения с Местан, които прерастват в неприкрита омраза, след като Ахмед Доган го посочи за свой наследник. Осман искал си тръгне от ДПС на конференцията на 19 февруари в Зала 3 на НДК. Нападението на Октай Енимехмедов над Ахмед Доган и последвалият хаос осуетили намеренията му. Той преценил, че покрай атентата и последвалия побой на нападателя от партийните делегати, медиите нямало да му обърнат никакво внимание. Уговорката му с Касим Дал и Корман Исмаилов била създаването на публичен скандал, който да доведе до политическа дискусия в парламента и партийните структури в страната.

Ремзи Осман сам се определя като един от основателите на ДПС и е депутат без прекъсване от 1990 г. до момента. Замисълът на кукловодите му бил да се втълпи на електората, че истинските депесари си тръгват от движението в знак на несъгласие с ръководството й, както и че партията, която вече ще защитава интересите им е "Свобода и достойнство". Нервността на Дал и Исмаилов се засилвала от факта, че според всички социологически проучвания, партия "Свобода и достойнство" няма никакъв шанс да влезе в следващия парламент.

Източник: http://www.mignews.info

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини