Червена барета ще пази етническия мир от Бойко Борисов

Цончо Колев

Бившата червена барета Цончо Колев ще пази етническия мир в България от бившия пожарникар Бойко Борисов. Командосът оглави Координационен щаб за борба с предизборните измами за гарантиране на честни парламентарни избори. Зад този щаб застават над 30 опозиционни партии от крайно ляво до крайно дясно. Сред тях доминират социалистически и социалдемократически формации.Една от целите на щаба е и да съхрани етническия мир по време на вота.

Това обяви на брифинг в Кърджали ръководството на партия „Свободен народ”, която е инициатор на създаването на координационния щаб. Според съпредседателя на политическата формация Георги Ривов в смесените региони на страната съществува етническо напрежение. Управляващите насаждат противопоставяне на етническа основа, конфронтират работодатели и работници,настройват отделни региони. Целта е Бойко Борисов, който се олицетворява с ГЕРБ да открадне изборите. Политическите формации от опозицията са приели Декларация връчена на ръководството на  Парламента и на представителството на Европейската комисия, в която има 15 точки. Те са насочени към промяна на Изборния кодекс за демократично протичане на парламентарните избори.

На първо място се изисква въвеждането на електронно гласуване.

Нашите искания ще тушират етническото напрежение, което прокарва Бойко Борисов, каза Цончо Колев.Не съм член на никоя партия, но съм запознат с етническия модел на Америка, където живях и смятам,че той трябва да бъде приложен в България,подчерта шефът на Координационния щаб. Той каза, че е дошъл в Кърджали за да види от къде тръгват корените на междуетническата омраза и как управляващите спекулират с нея. Той конкретно упрекна премиера , че заради предизборни цели налага политика на омразата.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини