Вкараха Синбад в трезора, искат да си признае , че го е обрал

Синбад напуска трезора

Полицията в Кърджали вкара Росен Драгомиров -Синбад в обществения трезор с очакването, че той ще си признае , че е участвал в обира му. По разпореждане на окръжна прокуратура полиция доведе за следствен експеримент до обществения трезор третия задържан по случая. До сега в ареста са Слави Мегеров-Магера и Хубен Митев.Те вече участваха във следствен експеримент, за което Кърджали бг вести писа.

Движението по булевард “Сан Стефано” бе отклонено. Целият район бе заварден от униформени служители на реда. Синбад пристигна с разбита ладичка на полицията. Той бързо се шмугна в трезора. Той се задържа вътре петнадесетина минути.На излизане прикриваше лицето си.
Целта на следствения експеримент е била да установи,дали Синбад може да се промуши през прозорчето, през което се предполага, че бандата обирджии е влязла в трезора.

Росен Драгомиров бе арестуван при показна акция в Перник и докаран в Кърджали. Районният съд в Кърджали му наложи мярка”парична гаранция” от 2500 лева. Миналата седмица Окръжният съд обаче отмени решението на по-долната инстанция и разпореди “задържане под стража”.

Според окръжният прокурор Светлозар Лазаров безпорно е установено, че Росен Драгомиров е поддържал връзка с Слави Мегеров-Магера. При обиск на негова каравана е открита черна качулка и уред за заглушаване на сигнално- известителна техника. Върху задната дясна врата на BMV-X5, с който обирджиите се опитаха да избягат е открит ДНК профил на Синбад.

Росен Драгомиров от своя страна представи документи, че на 3 срещу 4 януари, когато бе извършен обира е празнувал в ресторант “Две реки” край Разлог със съпругата си Богдана Богданова и приятели. Пред полицаи, както компанията, така и персоналът потвърдили алибито на Синбад.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини