Хасковски артисти представиха „Как се лекува лъвски страх” в Ардино

Днес гости на децата от Обединено детско заведение „Слънце” и Целодневна детска градина „Брезичка” бяха актьорите от Хасковския драматичен куклен театър „Иван Димов”. Те им представиха детския спектакъл „Как се лекува лъвски страх”. Със затаен дъх малките зрители проследиха изключително интересното представление, което ги отведе в слънчева Африка, където се срещнаха с маймуни, слонове, жирафи, хипопотами, папагали.

„Изключително емоционално възприеха нашите възпитаници мюзикъла, представен от невероятните професионалисти от ДКТ „Иван Димов” от Хасково.Представлението беше наситено с много музика, танци и веселие.В същото време децата обогатиха своите представи за животинския свят на  един от по-непознатите континенти, какъвто е  Африка.Въздействаше им  естетически и формира правилно отношение към театралното изкуство”, сподели Димитрина Александрова , директор на ОДЗ „Слънце”. Тюркян Йемеджиева, директор на ЦДГ „Брезичка” допълни, че децата обичат гостуващите куклени театри и емоционално ги възприемат. Възпитават се в дух на приятелство, другарство и добронамереност.

Автори на постановката „Ка се лекува лъвски страх” са Мая Дългъчева и Янко Митев. Режисьор е Съби Събев, сценографията е на Емелияна Тотева. За музиката се е погрижил доц. Веселин Койчев, а актьорите, които въведоха малчуганите в необятната Африка бяха Силвия Предова и Янко Митев. Пиесата е създадена  без да се познават творците. Янко Митев харесал приказката на Мая Дългъчева, свързал се с нея по Интернет и така пред компютъра се родил спектакъла.

„Детските градини в Ардино са невероятно подредени, а децата са будни, игриви и щастливи”, сподели Янко Митев.

Постановката е носител на първа награда на детското жури на миналогодишния  Национален фестивал на куклените театри „Михаил Лъкатников” в Ямбол. Отличен е и за най-добра музика.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини