8 °C

Хасковски артисти представиха „Как се лекува лъвски страх” в Ардино

Днес гости на децата от Обединено детско заведение „Слънце” и Целодневна детска градина „Брезичка” бяха актьорите от Хасковския драматичен куклен театър „Иван Димов”. Те им представиха детския спектакъл „Как се лекува лъвски страх”. Със затаен дъх малките зрители проследиха изключително интересното представление, което ги отведе в слънчева Африка, където се срещнаха с маймуни, слонове, жирафи, хипопотами, папагали.

„Изключително емоционално възприеха нашите възпитаници мюзикъла, представен от невероятните професионалисти от ДКТ „Иван Димов” от Хасково.Представлението беше наситено с много музика, танци и веселие.В същото време децата обогатиха своите представи за животинския свят на  един от по-непознатите континенти, какъвто е  Африка.Въздействаше им  естетически и формира правилно отношение към театралното изкуство”, сподели Димитрина Александрова , директор на ОДЗ „Слънце”. Тюркян Йемеджиева, директор на ЦДГ „Брезичка” допълни, че децата обичат гостуващите куклени театри и емоционално ги възприемат. Възпитават се в дух на приятелство, другарство и добронамереност.

Автори на постановката „Ка се лекува лъвски страх” са Мая Дългъчева и Янко Митев. Режисьор е Съби Събев, сценографията е на Емелияна Тотева. За музиката се е погрижил доц. Веселин Койчев, а актьорите, които въведоха малчуганите в необятната Африка бяха Силвия Предова и Янко Митев. Пиесата е създадена  без да се познават творците. Янко Митев харесал приказката на Мая Дългъчева, свързал се с нея по Интернет и така пред компютъра се родил спектакъла.

„Детските градини в Ардино са невероятно подредени, а децата са будни, игриви и щастливи”, сподели Янко Митев.

Постановката е носител на първа награда на детското жури на миналогодишния  Национален фестивал на куклените театри „Михаил Лъкатников” в Ямбол. Отличен е и за най-добра музика.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щастието ни не се състои в това да “ се надяваме”, че все някой и все някога – дано още днес – по някакъв начин – ще ни го поднесе на тепсия. То започва в мислите ни, сега, веднага. И започва винаги с това да уловим мига, в който да вземем недвусмислено решение.
05 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще успеете в намеренията си днес, независимо, че емоциите ви ще са в повече. Отдайте цялото си внимание на това, с което ще се занимавате и ще получите бърза реализация на идеята си. Не предизвиквайте близките си с необмислени приказки и ще запазите добрия тон. Отделете от времето си и за личните си нужди.
05 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следвайте печелившите си идеи, като изчистите програмата си от не дотам важните неща в нея. Имате знанията и опита да ги осъществите, от вас зависи те да са успешни. Романтична среща ще направи вечерта ви специална. Други от вас ще преминат през деня в надпревара с времето, колегите и конкуренцията.
05 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Голяма част от вас днес позволяват на емоциите да властват на тях и като цяло едва ли ще останете особено доволни от делата, които вършите. В определени моменти ще ви се наложи да изчакате, да забавите действията си и ако не го направите, ще загубите добри позиции. Доверете се на човек, на когото държите и не се колебайте да му споделите вълненията си.
05 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможно е да се заемете със задача, която не е влизала в плановете ви. Въпреки това я свършете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор. Предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате. Съвсем скоро ще получите това, към което отдавна се стремите.
05 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приключете с деловите си задачи днес за да имате време и за себе си през почивните дни. Динамичното развитие на важен за вас въпрос е изострило чувствителността ви, за това бъдете внимателни в приказките си. Отнасяйте се с повече внимание и към партньора си. Сега той има особена нужда от вас.
05 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
05 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С поведението си ще провокирате промени, но не бива да се притеснявате. Делата ви ще се подреждат добре. Станете по-гъвкави в преценките си и търсете причините за нещата, които се случват около и с вас. В отлична кондиция сте и моментът е подходящ за нови начинания.
05 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Влагайки старание и хъс ще напреднете в област, която е нова за вас. Опита и знанията ви са факти, които никой не може да пренебрегне, работете за просперитета на всички участници в проекта. Ако ви привлича изкуството ще заситите духовния си глад с посещение на галерия, театър, концерт.
05 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Имате интересни идеи, възможно е голяма част от тях да намерят реално приложение. Изпълнени сте с енергия и добро настроение. Добре свършената работа отпразнувайте вечерта с приятна компания.
05 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се отнесете с внимание към домашните си задачи, давайки си сметка за малкото време, което отделяте за тях. В желанието си да свършите всичко може да се изнервите, но не унивате. Има кой да се погрижи за това денят ви да е интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията му.
05 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
05 дек 2020
Последни новини