Продължава издирването на Валентин Кирилов във връзка с тежко престъпление

Във връзка с извършено тежко криминално престъпление на територията на страната, МВР издирва Валентин Руменов Кирилов. 35-годишният мъж е от Перник.

Валентин Кирилов - Пуйката беше обявен за общодържавно издирване заради грабеж, извършен на 21 май м.г. Около 4 часа тогава бе получен сигнал, че двама маскирани и въоръжени са разбили входни врати на офиси на сграда в центъра на Перник, припомнят тамошни сайтове.

В едно от помещенията бе взломена метална каса и бе изнесена в двора на фирмата. Маскираните бяха забелязани от охраната, като единият от тях произведе изстрел с пистолет срещу охранителя. Гардът не бе засегнат, а грабителите се оттеглиха в неизвестна посока, задигайки сумата от около 10 000 лева. 

Полицейските органи установиха участието в грабежа на криминално проявения Валентин Кирилов - Пуйката. Той е обявен за общодържавно издирване на 4 юни 2012 г.

Познат е на органите на реда с множество криминални престъпления. Първите му регистрации са от 1992 г. като непълнолетен, когато е извършвал кражби от лавки и магазини.

В периода 2001 - 2004 г. срещу Пуйката са водени разследвания за кражби на автомобили. През 2007 г. е заподозрян за кражбата на голяма сума пари от инкасов автомобил в София. Неколкократно е бил заподозрян и за кражби на метални каси от офиси на фирми с големи суми пари в Перник и в страната.

Кирилов е осъждан за кражба и за противозаконно отнемане на моторни превозни средства.

Гражданите, които имат информация за местонахождението му, могат да я съобщят на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Анонимността е гарантирана.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини