Синбад с алиби за обира на трезора, съдът го вкарва в кауша

Росен Антонов Драгомиров-Синбад представи алиби за нощта, в която бе обран обществения трезор в Кърджали, но Окръжния съд постанови мярка задържане под стража. Според служебния му защитник Ивана Бръмбарова на 3 срещу 4 януари през нощта Синбад и приятелката му Богдана Стойчева Богданова са празнували в хотел “Двете реки” в Разлог. Бяха представени документи.За Кърджали бг вести Росен Драгомиров и Богдана Богданова казаха, че целия персонал на ресторанта и на хотела е свидетелствал, че те са били там в нощта на престъплението, но това не е взето под внимание от полицаите и разследващите по делото.

Ще припомним, че Синбад бе задържан при показна акция в Перник. Той бе докаран в Кърджали под стража и стоя в ареста едно денонощие. В петък Районният съд излезе с определение, като наложи на Росен Драгомиров мярка “парична гаранция” от 2500 лева. Синбад се прибра в Разлог, но Районната прокуратура протестира определението на кърджалийските магистрати. Делото влезе в Окръжен съд.

Окръжният прокурор Светлозар Лазаров поиска днес мярка “задържане под стража”, тъй като престъплението, за което е обвинен Росен Драгомиров е тежко и се предвижда наказание до 10 години затвор. Държавният обвинител се аргументира с нови доказателства по делото. Според тях при обиск на каравана и помещения до микроязовир до село Стефаново , стопанисвани от Синбад са намерени маска с прорези за очите и устата и уред за заглушаване на сигнално известителна техника. Лазаров каза също,че е установено по безспорен начин , че задържания при обира Славчо Мегеров-Магера е поддържал връзка със Синбад. ДНК проби са установили профил на задната дясна врата на BMV-X5, с което бандата обрала трезора се опитала да избяга. Самият автомобил е бил обявен за общодържавно издирване ,преди отпечатъка на Синбад да се появи на вратата му. Държавният обвинител представи и характеристична справка от Районно управление на полицията-Разлог. Според нея на Синбад се приписват 26 престъпления от 2000 г. до днес.

Окръжният прокурор представи и събраната фактология за обира на 4 януари. Оказа се, че бандата обирджии най-напред е обезвредила като завързала наблюдателите от СОТ, чийто офис е на пазара. Елиминирала сигнално-известителната техника. Проникнала в трезора. Разбила касетите. Взела 4 500 евро. Побягнала. По пътя разпиляла инструменти. На място е бил заловен Славчо Мегеров. Установено е ,че той е поддържал връзка с Хубен Митев и Росен Драгомиров и още двама души.Митев и Драгомиров са установени.Другите се издирват.

Адвокат Бръмбарова поиска Окръжният съд да потвърди определението на районните магистрати. Тя каза,че Росен Драгомиров има алиби.Бил е бил призован за разпит на 4 януари в 14 часа в Разлог. И след това не се е криел от полицията. Няма опасност да избяга. Той има добро семейство и малка дъщеричка Янислава, посочи Бръмбарова. Тя оспори аргументите на окръжния прокурор, като косвени и заяви, че те не са достатъчни да бъде задържан Росен Драгомиров.

След кратко съвещание съдът излезе с определение, според което наложи мярка “задържане под стража” на Синбад. Решението не подлежи на обжалване или протестиране.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини