Цветанов: Не изпълнявам ничии поръчки

Искам да ви кажа, че с това си изказване вие днес отправихте закана към всички български институции относно експертизите, които се правят и са направени. Резултатът от политическия ви рекет е недоверие най-вече от съдебната система. Аз се занимавам с политика от 2007 година, а вие - от началото на прехода.

Вие задушихте всички институции и така и не стана достояние истината за убийството на Емин. Това каза в отговор на обвиненията на депутата от ДПС Христо Бисероввътрешният министър Цветан Цветанов. "Това е опит за политическо убийство, поръчков опит за политическо убийство на опозиционен лидер в навечерието на парламентарни избори", каза Бисеров преди това.

Вие размахвате пръст към всички институции, каза той. Не изпълнявам ничии поръчки. Единствената ми цел е да възвърнем доверието на българските граждани към институциите. И сега, когато излиза истината пред обществото, вие излизате и казвате, че аз съм някакъв поръчител на някакъв диктатор. Когато премиерът Борисов беше главен секретар, вашият лидер Доган даваше много висока оценка на качеството на главния секретар. Но той беше оценяван по професионалните си качества и това което върши.

Аз не искам да бъда ваш дразнител, но не искам и вие манипулативно да заблуждавате българските граждани. Аз не искам да насаждате омраза, аз не искам политиците да насаждат омраза, заяви Цветанов.

Моля ви, нека да не политизираме един криминален акт, а да изчакаме компетентните органи да излязат с офциално становище за нападението срещу Доган, каза Цветанов.

Относно оръжието - ако то може да убива, ние ще трябва да забраним продажбата на газови пистолети, добави той.

"Аз не бих подложил слепоочието си на тази играчка. Стига манипулации, искаме пълната истина", заяви председателят на ДПС Лютви Местан, който излезе да направи забележка за начина на водене.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини