Фейсбук иска Лютви Местан да се извини

Фейсбук иска извинение от лидера на ДПС Лютви Местан. Причината са изказванията на председателя на движението след покушението срещу Ахмед Доган в събота.
От социалната мрежа Roza Dimitrova призовава Местан да спре да говори за етническа омраза, тъй като такава в България няма. Дългият й статус се разпространи ливинообразно за няколко часа във Фейсбук, а коментарите под него са стотици.
"Българските граждани нямат проблеми с никакви етноси. Дори твърдя, че са братя и сестри и имат еднакви тегоби. Политическите елити може да имат проблеми за разпарчосване на държавата, но българският народ и етносите нямат", пише Roza Dimitrova. Тя изтъква в началото на изложението си, че бг жените и майките не познават етническа омраза, защото за тях животът е безкрайно ценен, без значение от етнос и религия. "Не се заигравайте с огъня в името на някакви неоправдани цели. Сложете България и българският народ над всичко", съветва фейсбукарката Местан.
Тя пише колко е потресена не само от действията на похитителя, но от "висшите мъже на ДПС, които упражнявали насилие над вече неутрализирания Октай Енимехмедов с парламентарните си обувки", като изтъква необходимостта съдът в България да се произнесе и за двете страни. "Г-н Лютви Местан, поискахте международен съд, а аз от своя страна ви питам – вие международен гражданин ли сте? Ако Вие не уважавате Българския Съд, какъв пример ще дадете на българите", пише още в откритото си писмо Roza Dimitrova. И добавя, че животът не е лесен нито на българите, нито на етническите общности. За пример тя дава хора, които живеят със 122 лева пенсия, както и нарастването на безработицата, болните, ниската раждаемост, емигрантите, забавянето на заплатите и други. В заключение фейсбукарката настоява за публично извинение с думите: "Човек може да излъже целият свят, но небето – няма как да излъже". Освен "браво" и "добре написано", сред коментарите в социалната мрежа са и: "Аз като майка на три дъщери, не мога да приема начина по който се манипулират децата ни ......било за пари или за нещо друго, не зарибявайте децата ни с политическите си сериали, не е чесно!" от Роси Петрова. Йордан Куцаров също се присъединява: "Навсякъде - по села и градове сме само хора -ЧОВЕЦИ. Не ни разваляйте живота с вашите долни похвати за личностно изтъкване. Не е това начинът да мислиш другите за глупави и да ги манипулираш по този начин. Ако искаш да спечелиш, направи добро и хората ще те запомнят!"Pepa Dech пък съветва Местан да си подаде оставката или да си купи еднопосочен билет за чужбина. На свой ред Petar Gergov предупреждава лидера на ДПС, че стъпва върху много тънък лед с изказванията си. Милена Енчева обобщава с думите: "А аз помислих, че са пуснали нов турски сериал - документален".

Източник: http://dartsnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини