Измерват костната плътност на жени над 60-годишна възраст

На 29 януари /вторник/, Асоциация „Жени без остеопороза“ със съдействието на община Кърджали организират скринингово измерване на костна плътност на лица над 60-годишна възраст. Измерването в Кърджали ще се проведе в Клуба на инвалида, на ул. „Екзарх Йосиф“, блок „Момина сълза“ от 10,00 до 16,00 часа. При тези измервания пенсионерите ще могат да се възползват от предоставената преференциална цена от 5 лева.
Желаещите да се включат в скрининговото измерване могат да направят това след предварително записване на тел. 6-45-58-Шенай Бекир-координатор на РО на СИБ Кърджали.
През 2011 г. Асоциация „Жени без остеопороза“ спечели грант на Международната фондация по остеопороза в памет на Линда Едуардс за проекта „Не е късно да спрем остеопорозата“.
В тази връзка за втора поредна в Кърджали се провежда подобно скринингово изследване. Чрез него се осъществява и основната цел на проекта на Асоциация „Жени без остеопороза”- информиране на възрастните хора за рисковете от фрактури вследствие чупливост на костите; възможности за избягване на паданията чрез упражнения за укрепване на мускулите, прием на витамин Д и осигуряване на безопасни условия за придвижване у дома и на улицата.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини