12 °C

Търсят се полицаи в Кърджали

Областна Дирекция на МВР Кърджали обявява  конкурс за постъпване на държавна служба в  Областна дирекция на МВР - Кърджали за вакантни длъжности от категория Е - полицай, за които се изисква задължителна първоначална професионална подготовка,  както следва:

Полицай - старши полицай (водач на патрулен автомобил) - 5  (пет) вакантни длъжности;
Полицай - старши полицай - 5 (пет) вакантни длъжности.
Кандидатите трябва да отговарят на изброените по-долу изисквания
1.Общи изисквания:
       1.1. Да са дееспособни физически лица;
       1.2. Да имат само българско гражданство;
       1.3. Да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията, или да не са освободени от наказателна отговорност за извършено умишлено престъпление от общ характер с налагане на административно наказание по чл. 78а от Наказателния кодекс;
       1.4. Да не са привлечени като обвиняеми или да не са подсъдими за умишлено престъпление от общ характер.
2.Специфични изисквания:
       2.1. Да не са по-възрастни от 40 (четиридесет) години към датата на обявяване на конкурса (изискването не се прилага за кандидати - настоящи и бивши служители на МВР);
       2.2. Да притежават средно образование;
       2.3. За длъжностите полицай - старши полицай (водач на патрулен автомобил) кандидатите да притежават свидетелство за управление на МПС, категория С или по-висока и да отговарят на изискванията на Наредба  № І - 141/18.09.2002 г. за условията и реда, при които се ползва специален режим на движение от моторните превозни средства;
       2.4. Да са клинично здрави, да не страдат от психични заболявания и да са годни по медицински показатели за държавна служба в МВР, категория Е – полицай;
       2.5. Да отговарят на минималните изисквания за физическа годност и психологична съвместимост, определени в съответните специализирани методики на Наредба рег. № Iз-1809/03.09.2012 г.
 Необходими документи и срок за подаването им:
1. В 20 (двадесет) дневен срок, считано от деня следващ публикуването на обявлението по реда на член 180, алинея 3 от Закона за Министерството на вътрешните работи, кандидатите отговарящи на общите и специфични изисквания по Раздел II, могат да подадат в “Човешки ресурси” на Областна дирекция на МВР - Кърджали, заявление за участие в конкурса (по образец), попълват анкетна карта (по образец) и представят следните документи:
        1.1. Лична карта (копие);
       1.2. Нотариално заверено копие на диплома за завършено средно образование (при издадена диплома от чуждестранно учебно заведение - удостоверение за признато образование);
       1.3. Декларация, че кандидатът има само българско гражданство (по образец);
       1.4. Свидетелство за съдимост за работа в МВР;
       1.5. Удостоверяващ документ, че не са привлечени като обвиняеми за умишлено престъпление от общ характер - от районна и градска (окръжна) прокуратура;
       1.6. Удостоверяващ документ от Национална следствена служба, че срещу тях няма повдигнато обвинение за умишлено престъпление от общ характер;
       1.7. Декларация по член 4, алинея 1, точка 2 от Закона за защита на личните данни (по образец);
       1.8 Свидетелство за управление на МПС (копие) и контролен талон към него (копие) за длъжностите полицай - старши полицай (водач на патрулен автомобил);
       1.9. Други документи съобразно специфичните изисквания на конкурса.
2. В заявлението по точка 1 кандидатът посочва категорията, длъжността и структурата, за която кандидатства, като в един конкурс се допуска участие само за една длъжност.
3. Не се приемат документи, подадени след срока по точка 1.
4. В срока за подаване на документите за конкурса, кандидатите се явяват пред експертната лекарска комисия, за удостоверяване годността им по медицински показатели за държавна служба в МВР, а експертната лекарска комисия в същия срок да изпрати медицинските изследвания на кандидатите по служебен път до сектор “Човешки ресурси” в Областна дирекция на МВР - Кърджали.
5. След изтичане на крайния срок за подаване на документите, “Човешки ресурси” в Областна дирекция на МВР - Кърджали да изпрати до Дирекция “Човешки ресурси” - МВР, обобщена справка за набраните кандидати, съгласно § 3 от допълнителните разпоредби от Наредба рег. № Iз-1809/03.09.2012 г.

Конкурсната процедура да се проведе на следните  етапи:
 1. Изследване на физическата годност.
Изследването на физическата годност да се извърши съгласно таблица № 1 от специализираната методика за изследване на физическата годност на кандидатите за постъпване на държавна служба в МВР, Приложение 2 към член 30 от Наредба Рег. № Iз - 1809/03.09.2012 г., както следва:
2. Изследване на интелектуалните способности.
3. Психологично изследване.
4. Заключително интервю.  
 
 Конкурсната процедура да се проведе в срок до 6 (шест) месеца от обявяването на конкурса.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
29 ное 2020

Случаен виц

Последни новини