Григор Димитров спечели и втория си мач на двойки на Australian Open

Българо-кипърският тандем Григор Димитров/Маркос Багдатис успя да преодолее и втория кръг след победа срещу фаворитите в мача - двойка номер 4 в схемата Макс Мирни/Хория Текау.

Победата стана факт след пълен обрат - 3:6, 6:3, 6:2, а това е и най-големият успех на двойки при мъжете в историята на българския тенис на турнир от Големия шлем.

Изходът на първия сет беше решен в шестия гейм, когато Мирни/Текау стигнаха до три поредни точки за пробив и от втори опит успяха да пробият. Във втората част Димитров/Багдатис бяха доста по-силни, пробиха за 3:1 и можеха да реализират и още един пробив, но пропуснаха шансовете си.

Решителният трети сет се разви като втория - ранен пробив за Димитров/Багдатис, преднина от 3:1 гейма, но след това българо-кипърския тандем успя да пробие за втори път в тази част и така си осигури спокоен завършек на мача.

В опит да се класират за четвъртфиналите на Australian Open хасковлията и неговият партньор ще се изправят срещу колумбийците Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара, които в момента се намират съответно под номер 46 и номер 73 в ранглистата.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини