11 °C

ФИ.КОМ 6

ДПС бойкотира сесията на местния парламент, остави опозицията пред празни ясли

Банките на ДПС останаха празни

Групата съветници на ДПС изненада опозицията в местния парламент на Кърджали, като бойкотира днешното заседание. Сесията бе извънредна и бе насрочена по искане на 15 народни избраници от БСП и ГЕРБ. Единствената точка в дневния ред бе предсрочното прекратяване на пълномощията на председателя на Общинския съвет Раиф Мустафа.

В 9,30 часа паркингът пред Бизнесинкубаторът, където се провеждат заседанията на местния парламент се изпълни със съветници от опозицията , кметове на населени места и журналисти. В 9,55 пристигнаха кметът Хасан Азис ,председателят на местния парламент Раиф Мустафа и председателят на групата съветници на ДПС Расим Мустафа.

Народните избраници влязоха в залата. По иниатива на Раиф Мустафа началото на заседанието бе отложено с двадесетина минути. В залата влязоха 18 съветници.

Раиф Мустафа и Хасан Азис заеха мястото си на президиума. Раиф Мустафа обяви, че заседанието е в съответствие с чл.23,т.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, според който по искане на една трета от съветниците може да се свика извънредно сесия. Няма кворум, тъй като от 41 съветници отсъстват 23 . Заседанието не може да започне, посочи Раиф Мустафа.

Веднага след неговите думи лидерите на опозицията дадоха изявления за медиите. Председателят на ОбС на БСП Милко Багдасаров подчерта, че съпартийците му не целят саморазправа с Раиф Мустафа. Той отбеляза ,че целта на социалистите е по-голяма. Те искат нов стил, нова атмосфера в управлението, тъй като сега има криза в управлението на общината на фона на тежка управленческа криза в страната. Той обвини Раиф Мустафа , че демонстрира непукизъм. Твърдят ,че сме безполезни,упрекна Багдасаров съветниците от ДПС. Той каза , че една от възможностите пред червените е да влизат на сесии, но да гласуват въздържали се. Винаги можем да се радикализираме,натърти Багдасаров.

Милан Миланов от БСП обяви, че депесарите са постъпили възможно най-тъпо. Точката не отпада от дневния ред и ние ще искаме отново нейното гласуване, категоричен бе Миланов.

Лидерът на ГЕРБ Илия Илиев обяви бойкота на ДПС като прецедент в работата на местния парламент. Той го определи като демонстрация на сила от страна на групата съветници на Доган. Искаме оставката на Раиф Мустафа, заради скандалната сесия на 21 октомвври 2012 г. Още тогава ДПС демонстрира силата си, като не се съобпразяват с гражданите, повечето от които са гласували за нас в Кърджали, заяви Илия Илиев. Според него лидерите на ДПС са се уплашили от искането за тайно гласуване на оставката на Раиф Мустафа и затова не са допуснали съветниците до сесия.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 24.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Погрижете се за здравето си и добрата си физическа форма. Дори да нямате сериозни проблеми е необходимо да бъдете по-отговорни към себе си. Подбирайте храната си и се движете повече. Съберете силите си за начинание, изискващо много енергия. В личните си взаимоотношения е добре да бъдете по-открити.
24 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С прагматичното си мислене ще се предпазите от разочарования. Следвайте набелязаната си програма и ще избегнете затрудненията, както и се окажете на подходящото място. Срещите ви ще минават гладко и в конструктивен план ще подреждате детайлите по предстоящ проект. Много хора имат се нуждаят от вас, бъдете благосклонни към желанията им.
24 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Финансови придобивки ще направят деня ви особено щастлив. Проявената ви находчивост и съпричастност към проблемите на други хора ще бъде възнаградена. Пред вас се откриват нови хоризонти, не ги затваряйте с прибързани реакции и гняв от чужди ходове. Погрижете се и за здравето си, не експериментирайте с него.
24 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Динамичен ден и промяна на плановете ви. Нововъведение на работното място ще ви съсредоточи към служебните задачи. Ако ви владеят романтични мисли ще трябва да ги отложите до почивните дни. Тогава ще може да си позволите разпускане и повече волности. Няма как, ще трябва да потърпите.
24 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще бъдете ангажирани в много посоки. Независимо с какво се захващате бъдете търпеливи към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения със своите изяви.
24 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Делата ви ще се развиват и без да изпадате в крайности. Достатъчно е да сте трезво мислещи и добри. Ако пък решите да бъдете наблюдатели няма да сгрешите. Каквото има да се случи, ще стане. Прекалено изнервени сте, намерете време за почивка. Нужно ви е да преосмислите някои свои възгледи и решения.
24 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се справите със задача, работата по която изисква допълнителна информация. В състояние сте да се мобилизирате и да доведете нещата до добър край, включвайки участието и на други хора. Дайте си почивка вечерта, има какво да ви зарадва, стига да не предпочетете тишината.
24 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се отнесете достатъчно сериозно към чужд проблем, използвайки рутината и опита, които имате. Помагайки, на практика облекчавате собственото си положение. Безработните ще открият нови идеи, част от които ще побързат да приложат на дело. Постепенно отпада зависимостта ви от други хора.
24 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
24 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще дадете предимство на инициативи от различен характер, като няма да пренебрегвате и текущите си дела днес. Влагайки желание и енергия във всичко, с което се занимавате, ще постигате очакванията си. Домашните ремонти могат да се разраснат, но винаги е така - започваш едно, а излизат още.
24 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще наложите ред и дисциплина по отношение на работата си, особено, ако тя включва участието и на други хора. Тези ви действия няма да се приемат с възторг, но и няма да срещнете спънки. Очертават се финансови придобивки, а други, които търсят работа, ще намерят своето място. Прогнозите ви ще се сбъднат и ще повишите авторитета си, което ви задължава.
24 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Професионални интереси ще ви подтикнат да търсите съдействие от представители с ясни позиции и изразено присъствие в съответната сфера. Организирани и делови, ще пристъпите към адекватни и последователни действия. И ще постигнете своето, така, както сте го правили и до сега.
24 ное 2020
Последни новини