Тече конкурс за директор на театъра в Кърджали

Министерството на културата обяви конкурс за директорския пост в Пловдивския драматичен театър. В момента временно изпълняващ длъжността е Кръстю Кръстев, който наследи Емил Бонев през 2010 г. Поне засега той е и единственият сигурен участник в състезанието.
Освен висше образование в областта на театралното изкуство или арт мениджмънта от кандидатите се изисква да имат поне 3 години опит. Да умеят да планират работата на театъра, да познават българското законодателство в областта на културата и да познават структурата и функциите на Министерството на културата.
Кандидатите за поста ще представят пред комисия от експерти и представител на общината концепция, която трябва да съдържа подробен репертоарен план с постановъчни екипи за първата година от управлението. Трябва да очертаят тенденциите в развитието на театъра и през следващите три години от мандата, да представят стратегия за разширяване на зрителската аудитория, планиране на броя спектакли, средната цена на билета. Кандидатите ще обявят и намеренията си за копродукции с други културни институции.
Документите на кандидатите за поста ще се приемат до 21 януари. След това ще бъде насрочено изслушването на всички, които отговарят на изискванията на конкурса.
Министерството на културата търси шеф и на Пазарджишкия театър. Там временно изпълняващ длъжността е Иван Карев, който влезе в кабинета на бившия шеф Владлен Александров миналото лято. Тогава културното ведомство отстрани Александров с аргумента, че му е изтекъл мандатът.
Конкурси за директор са обявени и за театрите в Кърджали и Благоевград

Източник: http://marica.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини