Днес - без температурни рекорди, Кърджали -12 градуса

Температурите тази сутрин са далеч от рекордните за 9 януари с по няколко градуса, макар да е доста студено в по-голямата част от страната.

Най-ниските температури тази сутрин са измерени във Велико Търново - минус 13,5 градуса, в Шумен - минус 12,7 градуса, в София - минус 12,6 градуса, в Гоце Делчев - минус 11,6, в Кърджали - минус 12, в Драгоман - минус 12,2 градуса.

В планините днес отново е най-студено на Мусала - минус 21,5 градуса. Вчера там бе измерена температура от минус 24 градуса.

На Черни връх е минус 17,8 градуса, на връх Ботев - минус 20,2 градуса, на Мургаш е минус 15,3 градуса, а на Рожен - минус 15,6 градуса.

Синоптиците очакват днес, макар и студено, да е предимно слънчево. По-късно през деня над западната половина от страната ще има временни увеличения на облачността, предимно средна и висока.

Вятърът ще е слаб. Максималните температури ще са между минус 2° и 3°, в югозападните райони до 5°.

По Черноморието още в сутрешните часове облачността бързо ще намалее и през деня ще преобладава слънчево време.

Вятърът вече ще е слаб от север, северозапад. Максимални температури от около 0° по северното крайбрежие, до 2° по южното. Вълнението на морето ще е слабо, 2-3 бала.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево.

По-късно през деня ще има временно увеличение на облачността

в западната и централна част от страната, но предимно средна и висока, над планинските била.

Още преди обяд вятърът по планините чувствително ще отслабне, ставайки западен. Температурите през деня ще се повишат с 3-5°, достигайки на 1200 м.н.в минус 6°, на 2000 м около минус 12°.

В четвъртък облачността, предимно средна и висока, ще се увеличи. Вятърът ще се ориентира от юг и ще бъде слаб, по Черноморието умерен.

Сутринта ще е студено, с минимални температури между минус 11° и минус 6°, а максималните ще са между 0° и 5°.

В петък температурите ще се повишат още. Облачността ще е предимно значителна, само на отделни места ще превали слабо.

В събота превалявания ще има на повече места, ще са слаби, в Северна България и планините от сняг, в останалите райони от дъжд.

Източник: vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини