Величко пак хвана кръста на Богоявление, скочи в Арда с велосипед

Величко Карабоюков с кръста

Величко Карабоюков от Кърджали за поредна година хвана кръста на Богоявление. Той се състезава с 57 младежи, които се хвърлиха във водите на Арда за здраве и берекет. Тази година наградата връчена от кмета бе японски велосипед, а енорийският свещеник отец Петър му дари 50 лева. Ентусиазиран Величко се качи на велосипеда и скочи в ледените води на Арда.

   Величко Карабоюков е състезател на ватерполния клуб „Арда 2008”. Завършил е Националната спортна академия. При получаването на наградата той пожела здраве и благоденствие на целия български народ.

  Във водите на Арда топнаха крачетата на едногодишната Матея, представителка на известния кърджалийски род Пепеланови. Тя бе докарана до брега на реката на велосипед.

 Шествието на Йордановден започна по традиция от храма „Св.Георги”, премина през централните улици и завърши на брега на Арда под парка „Арпезос Север”. Както Кърджали бг вести писа тази година няма магарета и „магарии”. Матея бе возена на велосипед в ескорт от деца велосипедисти.

  Децата на Кърджали отдавна са поставяли пред мен проблема за велоалеи,затова решихме на този Йордановден да направим символичен велопоход. Така сме по близо до Европа, каза пред журналисти кметът на Кърджали Хасан Азис.

  Енорийският свещеник отец Петър отбеляза, че в страната се говори за криза, а градът е пълен с коли.Време е да слезем от машините на земята. Велосипедите са добра алтернатива. Трябва да поощряваме екологичните акции, каза свещеникът и обобщи:Здраво тяло-здрав дух!

Георги Кулов

С колелото във водите на Арда
Наградата
Надпреварата
Победата
Матея пред Арда
Кръстоносец
Предстартова треска
Шествието
Началото
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини