Ахмед Дауд след 50 години тенис на маса: Ще играя докато имам сили

Момчилградчанинът Ахмед Дауд отбелязва в началото на  новата година половин век състезателна дейност по тенис на маса. „Ще продължавам да играя докато мога да държа хилката”, казва ветеранът. Той навърши 62 години на 1 януари 2013 г., а домът му трудно побира  медалите и купите от първенства по тенис на маса у нас и в чужбина.

В последните дни на изминалата 2012 г. момчилградчанинът  спечели купата на новогодишния турнир на  „Стоянстрой” в Пловдив, която грабва за десети път досега.

Преди няколко месеца спечели първо място в турнир по тенис на маса в град Бенсхайм, Германия, където се състезава във възрастова група 60-64 г. , но не се сдържа и се записа и във възрастовата група  25-30 години. Двама млади състезатели успяха да го победят и Дауд се класира….на трето място.

Ахмед Дауд е възпитаник на известната момчилградска школа по тенис на маса. Той започва да играе през 1963 г. На първите движения го научава  неговият   брат  Мустафа(Алберто), а първият му треньор в Момчилград е Атанас Дерменджиев, който го научава да играе азиатски хват. Само две години по-късно в София 14-годишният  Ахмед става шампион на спортните школи в България в индивидуалното и в отборното първенство.

За 50 години момчилградчанинът печели първите места в първенства в у нас, в Турция, в Португалия,  Косово, Полша, Унгария, много златни медали в първенства по двойки заедно с Димитър Караиванов. Играл е в момчилградския клуб «Родопи», «Марица – Изток», «Етър» - Велико Търново.

«Не мога да се откажа от тениса. Сега се състезавам в първенства на ветераните и искам да благодаря на всички спонсори и приятели, които ме подкрепят, на Община Момчилград – за помощта за участие в турнирите», казва момчилградчанинът. Той благодари и на треньора си в «Етър» - Красимир Цветков  за прекрасните  години на игра в отбора. 

«Исках да покажа всички купи и медали в спортната зала, но тежат, не мога сам да ги изнеса от вкъщи»,  казва още Дауд.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини