Аспержите ще ни спасят от новогодишен махмурлук

Консумацията на аспержи може да ни спаси от тежки новогодишни махмурлуци, пише в. "Дейли мейл", позовавайки се на ново южнокорейско проучване.

Пръчковидният зеленчук съдържа в състава си аминокиселини и минерали, които са идеални за облекчаване на симптомите от препиването и за предпазването на клетките на черния дроб от токсините. Предварителната консумация на аспержите преди почерпките ще спаси мнозина от непоносимите болки в главата и характерното гадене. 

Проучването било осъществено от Института по медицински науки в националния университет Джеджу. Екипът на д-р Б. Ким обстойно анализирал състава на младите стръкчета на растението и на неговите листа. Те притежавали силни антитоксични свойства и се справяли много добре с клетъчните токсини. 

Южнокорейските учени установили, че листата на зеленчука съдържат повече полезни аминокиселини и минерали от стеблата. Те по-ефикасно предпазвали черния дроб и облекчавали махмурлука, пишат от БТА. Споменатите аминокиселини стимулират ензимните функции на организма, които ускоряват разлагането на алкохола в човешкото тяло.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини