Изселници дариха волейболни топки на девическия отбор на Ардино

Сейфи и Олджай Чошкун от Бурса дариха нови волейболни топки „Микаса” на представителния девически отбор на община Ардино „Алада”. Двамата братовчеди Сейфи и Олджай са родом от Ардино, но повече от 23 години живеят и работят в южната ни съседка и живо се интересуват от развитието на спорта в родния си край. Членове са на сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер” (ардинци) в Бурса.

От името на състезателките учителят по физкултура и френски език в СОУ „В.Левски” Месут Хайрулов изказва сърдечните си благодарности към дарителския жест на Сейфи и Олджай Чошкун и за подкрепата, която оказват за развитието на спорта в района.

Той съобщи, че в момента отборът се подготвя за втория етап на Държавното първенство за девойки младша възраст – зона „Странджа”. „Въпреки, че учениците са във ваканция тренировъчният процес не е прекъснат. В края на януари и в началото на февруари предстоят много важни двубои срещу съставите на Сливен, „Стогост” от Нова Загора и „Раковски” от Димитровград. Амбициите ни са да постигнем три победи и да продължим в следващия зонален етап от надпреварата”, каза още наставникът Месут Хайрулов.

Припомняме, че в първия кръг от републиканското първенство за девойки младша възраст ардинските състезателки имат две победи и три загуби и се намират на четвърто място във временното класиране.

 Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини