Краят на света идва с черна комета

Според учените днес светът няма да свърши, но в случай, че предсказанието на маите се сбъдне, те смятат, че сме застрашени от черни комети, масов глад, вулкани, катастрофални климатични промени и болести, съобщи "Дейли мейл".

Професорът по астрофизика Джоселин Бел Бърнел, твърди, че най-вероятното бедствие, което ще сложи край на света, е черната комета. Подобен край на света, ще прилича на този, довел до измирането на динозаврите, населявали планетата ни преди около 165 милиона години. Въпросните същества изчезнаха в резултат на сблъсък на 10-километров астероид или комета в Земята.

Въпросните комети съдържат много по-малко лед и сняг и много повече прах, което ги прави много по-трудни за забелязване, докато се реят из космоса.

"Кометите обичайно са големи, прашни топки. Тъмната комета има сравнително по-малко сняг. Те са много по-трудни за следене", каза тя.

Самият сблъсък няма да бъде фатален за населението на земята, но той ще вдигне толкова много прах в атмосферата, че милиарди хора може да измрат от бавна смърт.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини