16-годишна с изгорен хранопровод в Пирогов след безалкохолно

16-годишно момиче е настанено в "Пирогов" с изгаряне на хранопровода след употреба на газирана напитка. Детето е настанено в Детско гръдно отделение без опасност за живота.

От пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) първоначално съобщиха, че за момента при тях не е постъпвал сигнал за такъв инцидент, но въпреки това за случая вече са информирани всички компетентни органи. От Агенцията са се свързали и с „Пирогов", където е настанено детето.

Случаят е поет от Столичната дирекция на полицията, от където трябва да информират Агенцията по храните от къде и кога е закупена безалкохолната напитка, за да може цялата партида да бъде изтеглена от пазара."Чакаме колегите от СДВР да ни кажат подробности, за да започнем и наша проверка", посочиха от БАБХ.От пресцентъра на СДВР съобщиха за news.bg, че момичето е ученичка в частно училище, намиращо се в сградата на 19-то училище в София.

16-годишната е закупила кен от въпросната напитка по време на училищното междучасие. Все още не са излезли резултатите от назначената експертиза. Междувременно от БАБХ заявиха, че не знаят какво е причинило изгарянето, но по непотвърдена информация, най-вероятно става дума за някаква киселина и по-конкретно сода каустик или друг препарат. На базата на тези данни ще се реши и как да протече проверката. От Агенцията обаче споделиха как обичайно протича една такава проверка. Научава се от къде е закупена съответната напитка. От въпросния магазин или заведение се проверяват съпроводителните документи. Преглежда се партидният номер, за да може същата партида да се проследи от междинния склад, от който идва. Проследява се производственото предприятие, за да се види от къде идва партидата и се проследяват системите за безопасност.

Източник: novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини