Иван Герганов с награда екскурзия в Италия

Деветдневна екскурзия „Класическа Италия” е голямата награда на тазгодишния Бал на шампионите в СОУ „Петко Рачов Славейков”. Неин носител е десетокласникът Иван Герганов, заради многобройните му успехи в състезанията по математика през 2012 година.

На водещите им отне доста време да изброят всички отличия на Иван на областно и национално ниво, а също и международните – второ място на международния конкурс „Математика и проектиране” в Москва, златен медал на европейското ЕКСПО в Русия, бронзов медал от Хонг Конг. Първенецът на Кърджали по математика има тази година и две статии в престижното списание „Математика”. В добавка е и класирането му на първо място в областния кръг на олимпиадата по история.

За спортист на годината бе обявен седмокласникът Валентин Хаджийски – капитан на волейболния отбор при момчета 5-7 клас, класирал се на второ място в България на Ученически игри 2012.

Балът на шампионите на СОУ „Петко Рачов Славейков” вече има петгодишна традиция. Тази година бяха връчени над 90 награди на изявени славейковци. Учениците от най-голямото училище имат престижни изяви на областно и национално ниво по всички направления в учението и спорта.

Директорът на училището за шампиони Милко Багдасаров неуморно връчваше награда след награда на първенците, заели призови места на областни и национални състезания. Торти получиха танцовите състави „Родопея” и „Мистерия”, двата туристически отряда и седем спортни отбори по волейбол, баскетбол и футбол.

Огромният брой победи на славейковци тази година е поредното потвърждение за високото ниво на подготовка на учениците по всички предмети в Училището за шампиони.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини