Сблъсък с небесно тяло чака Земята,но ... след 3 млн.години

Агоп Узунбохусян

Древните гърци, които са създали от астрономията като наука, не са били по-лоши наблюдатели на космоса от древните маи, но в техния календар няма и помен от апокалиптични предсказания за края на света. Такива предсказания не прави и съвремената наука.Тя е толкова напреднала,че без проблем може да засече небесно тяло движещо се към Земята и с голяма точност да определи, кога то ще се удари в нея. За сега не се предвижда това да се случи на 21.12.2012 г. Това заяви за Кърджали бг вести директорът на обсерваторията в столицата на Източните Родопи Агоп Узунбохусян.

Има реален шанс Земята да бъде ударена от небесно тяло веднъж на 3 млн.години и да се образува кратер с диаметър до 20 км. Това ще доведе до трусове, цунами и прахови облаци. За сега обаче такава опасност няма, каза още Узунбохусян.

На шега той заяви, че всички ние сме ходили на училище, че сме научили таблицата за умножение и азбуката. Сред нас е била Валерия Касиян, която обаче е пропуснала уроците си по физика,а сега прави филми за Апокалипсиса. Касиян говори за фатални явления, свързани с обиколката на нашата Слънчева система и центъра на нашата галактика известна като Млечния път. .Касиян фиксира период от 26 000 години за обиколка и катаклизми. Тази цифра няма нищо общо с времето, за което Слънчевата система обикаля около цетнтъра на Млечния път. Днес науката казва,че това става за 200 млн.години, поясниш директорът на обсерваторията в Кърджали.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини