Благотворителна дискотека в Ардино събра над 200 лв. за лечението на Елиф

Над 200 лева бяха събрани по време на благотворителната дискотека в Ардино за подпомагане лечението на 7-годишната Елиф, която страда от тежко заболяване. Благотворителната проява се проведе в местния клуб „Ардон”, на която учениците танцуваха и се веселиха под звуците на обичани от тях песни. Инициатори на дискотеката бяха дванадесетокласниците от Професионална гимназия „Хр.Смирненски”.

„Около 100 младежи закупиха символичен билет от 2 лв. Благодарение на благотворителността се спасяват човешки животи, дава се здраве, надежда и шанс за по-добро бъдеще на изпаднали в нужда хора. Трябва да се научим да правим добро”, заяви собственикът на клуб „Ардон” Христо Узунов.

“Поздравления за организаторите на дискотеката. Купона беше страхотен, а и набраните средства са значителни. Още една много успешна благотворителна инициатива на учениците от Ардино. Прави впечатление, че с всяка изминала година мероприятията им, с благотворителна цел стават още по-мащабни и още по-успешни. Поздравления и за благотворителния футболен мач. Много се надявам всички деца да се заразят с тази благотворителност и да я пренесат в годините напред”, сподели Зюлфие Ибрямова, член на Инициативния комитет на традиционната благотворителна кампания „Ардинската Коледа”.

Тази година тя е за набиране на средства за лечението на седемгодишната Елиф, която е болна е левкемия. Средствата се набират при Валя Чолакова, служител в Общинска администрация. Успоредно с това специални кутии за дарение са поставени в търговските обекти, които се намират на територията на общината. Организатор на благотворителната кампания е Инициативен комитет, в който са включени Зюлфие Ибрямова, Валя Чолакова и Светла Семерджиева. Те уточниха, че дарителски кутии са били раздадени и на всички кметове и кметски наместници в територията на община Ардино.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини