Среднощен екшън в парламента

Скандал се развихри в парламента и едва не се стигна до физически сблъсък по време на заседанието за Изборния кодекс, което продължи до късно снощи. Депутатите имаха намерението да продължат работа до полунощ, но това не стана заради липсата на кворум, тъй като в залата присъстваха стотина души. Поименната проверка скара управляващи и опозиция.

"Нощното заседание на парламента протича при безпрецедетен натиск от управляващото мнозинство за приемане на текстове, които дават възможност за фалшификации на предстоящите избори", заяви Михаил Миков от БСП, цитиран от бТВ.

"Аз искам да попитам всички български граждани, така ли и те работят. Искам да кажа, че не трябва да се правят операции нощно време", каза пък председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев.

Приемането на текстовете върви бавно заради споровете, които предизвиква всяка промяна в Изборния кодекс. Принципът на уседналост остана, въпреки възраженията на ДПС. На следващите избори ще гласуваме с интегрална бюлетина, без преференции. На няколко пъти беше искано прекъсване на заседанието, уточни Стандарт.

Споменат беше и така наречения "СПИН скандал в БСП". Той е отпреди месеци, когато соцдепутатът Антон Кутев сравни социализма със СПИН. Яне Янев - шеф на временната антикорупционна комисия, дори поиска да го разследва.

"Правя сериозно предложение, за да спасим достойнството на 41-ото НС. Последните изказвания ме убедиха, защото полета на мисълта достигна такива висоти на прашки, СПИН и така нататък, че ние отдавна не сме в темата", заяви Лютви Местан от ДПС.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини